USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Столиця відьом та ріка життя і смерті Стохід на Волині. Відео

23 Липня 2023 13:53
На початку травня проєкт Хащі спільно з Elevate Adventures здійснив триденну експедицію-сплав по найбільшій річці Волині Стохід. Мандрівники розповідають, чому Стохід – це річка життя та смерті, а також відвідуються село, яке називають неофіційною столицею відьом.

Фільм про Волинь опублікували на YouTube-каналі проєкту Хащі.

Волинь – містичний та загадковий край, сповнений озер, лісів, боліт, рік та річищ, легенд, історії та самобутніх людей, котрі живуть на зламі різних світів та історій. Річка Стохід по праву називається українською Амазонкою. Автори відео наголошують, що не потрібно їх критикувати за це порівняння, адже слово «амазонка» має походження, пов’язане саме з Україною.

Все що автори побачили та знайшли, що відчули, почули, до чого доторкнулися – все це вони спробували вкласти в фільм про Волинь.

Річка Стохід має таку назву, тому що через неї дійсно проходять сотні шляхів. Щороку, після зими, проходи рікою змінюються, тому знімки з супутника, які були зроблені рік тому, туристам нічого не покажуть. Це є однією з причин, чому УПА виникла саме на Волині, адже такі ріки – дуже добре місце для переховування. Водночас Стохід називають рікою смерті, адже тут загинуло багато людей.

Також мандрівники завітали у село Стобихва, яке неофіційно називають столицею відьом. Більше – у відео.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
все Показати IP 23 Липня 2023 14:19
Все повна маячня і недолугі фантазії авторів.
ветфельдшер Показати IP 23 Липня 2023 16:28
Я виріс на Стоході і знаю про річку далеко більше, ніж ці хлопята. Але вперше чую про таку його "кликуху", як річка "життя і смерті", "волинська амазонка". Щось не те вони загнули. Звідки ці туристи, що це за проект Хащі, де він взявся?
Василь до ветфельдшер Показати IP 23 Липня 2023 23:37
Хащі - це канал на ютубі, хлопці, які мандрують Україною, але не відомими туристичними місцями, а різними глухими місцями та закинутими селами, які показують Україну під іншим кутом. За останні півтора року у них також з'явилися відео з прифронтових та звільнених від окупації міст: Миколаїв, Бахмут, Херсонщина, Гуляйполе, Кам'янка, Ізюм та ін. Давно їх дивлюсь і всім рекомендую.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus