USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«СТОПРАК» припиняє адміністрування благодійних внесків онкодиспансеру

21 Грудня 2017 08:28
Із 31 грудня Благодійний Фонд «СТОПРАК» перестане адмініструвати благодійні внески Волинського обласного онкологічного диспансеру. Про це повідомляють на офіційному сайті організації.

Нагадаємо, що 20 березня цього року Волинський обласний онкологічний диспансер та Благодійний Фонд «СТОПРАК» підписали договір про співпрацю, завдяки якому медзаклад припинив приймати готівкові кошти благодійної допомоги. Натомість «СТОПРАК» зобов’язався адмініструвати благодійну допомогу пацієнтів онкодиспансеру повністю прозоро та підзвітно. З цією метою у закладі встановили термінал для безготівкової сплати благодійних коштів.

Тож Волинський обласний онкологічний диспансер став першим в області медичним закладом, пацієнти якого могли залишати свої добровільні платежі не у сумнівних касах та «зошитах», а вносити їх через термінал, отримуючи чек, а також можливість відслідкувати шлях цих грошей у періодичних звітах на сайті «СТОПРАК» та інформаційних стендах онкодиспансеру.

Оскільки напрямок адміністрування благодійних внесків медичних закладів не є пріоритетним напрямком діяльності Фонду, команда «СТОПРАКУ» вирішила спрямувати зусилля на проекти, в яких і полягає місія Фонду – зниження рівня смертності від онкохвороб. Започаткована Фондом ініціатива стане для інших організацій доказом того, що прозоре та підзвітне адміністрування благодійних внесків дієве те результативне. Тож сподіваємося, що, маючи такий орієнтир, й інші організації спрямують свою діяльність на співпрацю з лікарнями області задля безготівкового та чесного адміністрування благодійної допомоги.

Зауважимо, що станом на 12 грудня через електронний термінал пацієнти Волинського обласного онкодиспансеру внесли 1 мільйон 162 тисячі

446 гривень. З них вже на 938 тисяч 584 гривні Благодійний Фонд «СТОПРАК» закупив медичного обладнання, ліків та розхідних матеріалів для онкодиспансеру, попередньо врахувавши заявки, надіслані медзакладом. Усі закупівлі супроводжувалися відповідними документами, звітами та оприлюдненням інформації. До слова, доля кожної гривні із решти коштів, які наразі не використали, теж буде розголошена для широкого загалу. Заздалегідь повідомляємо, що онкодиспансер надіслав заявку на придбання апарату штучної вентиляції легень. Тож наразі «СТОПРАК» має на меті зібрати кошти на цю закупівлю. Кошти ж, що залишаться на спеціальному рахунку на момент розірвання договору (31 грудня), будуть перераховані на рахунок онкодиспансеру.

За дієву співпрацю та чудовий приклад фахової роботи у всіх аспектах команда БФ «СТОПРАК» вдячна тогочасному головному лікарю онкодиспансеру Людмилі Степанівній Бубеновій, з чиєї ініціативи онкодиспансер та Фонд і започаткували спільну роботу у напрямку адміністрування благодійних внесків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus