USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сторож Луцького зоопарку отримав нагороду

10 Січня 2016 17:20
Сторож Луцького зоопарку отримав нагороду за порятунок тварин під час пожежі, - інформує Волинська газета.

Нагадаємо, 3 січня в луцькому зоопарку сталася пожежа. Вогонь завдав лише матеріальних збитків – знищено 4 кв. м покрівлі. Звісно, шкода, але не проблема, бо, як запевняєдиректор звіринцю Людмила Денисенко, це можна виправити.



– Цьому приміщенню вже понад 8 років. Воно «наймолодше» серед збудованих до останньої реконструкції, – каже директорка, розвіюючи домисли тих, хто встиг подумати і навіть поширити думки про те, що горіла новобудова. – І поки у нас там – пічне опалення. Такі реалії…

Звісно, той дим, хоч і без великого вогню, встиг добряче налякати і людей, і тварин. Найбільше хвилювало питання: що з постійними мешканцями звіринця? Адже поки гасили пожежу, довелося знеструмити приміщення. А налякані теплолюбні тварини – то ж не собачки й котики, котрих можна випустити на мороз, а потім упіймати.

– Молодці й пожежники, і наші працівники: вони все робили швидко. Передавали тварин, по одній виносили. Найбільше постраждали морські свинки, клітки яких у приміщенні. Бо ж їх залили водою, а надворі мороз. Тож потім довелося відтирати, – пригадує Людмила Денисенко.



Сергій Барановський – сторож зоопарку, який і сповістив усіх про ту пожежу, а потім самовіддано рятував тваринок та допомагав загасити полум’я.

– І ми першою чергою вдячні саме йому. Адже він виявив пильність під час обходу, а потім не запанікував. За це від обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Сергія нагородили грамотою – так зворушила його поведінка. Він же ішов у дим, не знаючи, що його там чекає, і виносив тварин, – каже Людмила Денисенко.

Директорка пригадує, як усі шукали баранчика Шарика, бо ніхто одразу не міг сказати, хто і куди його ніс у тих екстремальних умовах.

І тільки шотландському коневі Буранчику тоді вдалося вийти за межі звіринця – його привели вже від стадіону. Та за цю тварину не переживали – він ручний і морозу не боїться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ФигВам Показати IP 11 Січня 2016 10:11
Мешком картошки лучше бы наградили. От грамоты семья сыта не будет.
ВОВК до ФигВам Показати IP 11 Січня 2016 13:00
совєти давали грамату і ці жлоби папірця нікчемного дали. Гуску чи верблюда дайте мужику.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus