USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Страхування нерухомості в Україні набуває нового формату*

12 Лютого 2020 14:24
В деяких країнах страхування нерухомості є обов’язковим. Придбавши житло, його мусять застрахувати громадяни Японії, Румунії, Голландії, Данії, Бельгії, Норвегії, Франції, Іспанії та Швейцарії. Примусове страхування згодом стає у нагоді: при частковій чи повній втраті майна є можливість отримати гідну компенсацію.

Не дивлячись на стрімкий розвиток страхового ринку та широкий вибір страхових компаній та продуктів, в Україні страхування нерухомості не входить до списку обов’язкових. Більш того, цей продукт не дуже популярний серед населення. Насамперед, через недовіру до страхових компаній. Адже чимало випадків, коли СК затягувала або і зовсім відмовляла у виплаті, занижувала розміри страхових виплат тощо. Але навіть не це є головною причиною ігнорування страхування нерухомості: українці досі живуть у ХХ столітті та вважають, що у разі значних пошкоджень, таких як вибух газу або пожежа, їх врятує держава. Що робити, щоб захистити себе та свою домівку без втрати грошей та часу.

Експрес-страхування: новий продукт на українському ринку

Ще зовсім недавно страхування нерухомого майна було клопітливим та довгим процесом, що потребував обов’язкових зустрічей з агентом, складанням та підписом договору. Обов’язковою умовою була оцінка майна. Для цього оцінювач робив заміри приміщення, проводив фото реєстрацію внутрішнього оздоблення, рухомого майна (меблі, побутова техніка, електротехніка, тощо). Потім все це вносили до спеціального реєстру. І лише після цього можна було йти до страхової компанії для підписання договору. Чи варто говорити, скільки часу потребувало страхування.

Сьогодні процедура страхування майна дуже спростилася. Більше нема потреби викликати оцінювача, робити фото та опис ремонту та майна, відвідувати офіс страхової компанії. Процес страхування повністю перейшов у формат онлайн. Щоб придбати страховку, необхідні:

- девайс з доступом в інтернет;

- картка з достатньою для оплати полісу сумою;

- дані страхувальника, паспорт та прописка;

- адреса житла, що підлягає страхуванню.

Зверніть увагу, сьогодні не обов’язково бути власником застрахованого житла. Ви можете придбати страховку для орендованого приміщення, аби відчувати себе захищеним у випадку пожежі, затоплення чи в інших страхових випадках. Всього два кліки — і отримаєте поліс на електронну пошту протягом 10 хвилин.
Переваги онлайн страхування нерухомості
Переваги онлайн страхування нерухомості
Переваги онлайн страхування нерухомості

100% онлайн процес випуску страхового полісу. Діджитал оформлення та оплата, отримання поліса — електронною поштою.

Швидкість — процедура займає 10 хвилин.

Зручність — нема потреби викликати незалежного оцінювача, а потім відвідувати офіс страхової компанії.

Українці вже мали змогу оцінити всі принади онлайн оформлення туристичних страховок та полісів автоцивілки. Отож настав час для страхування нерухомості. Згідно з прогнозами, у цього продукту є всі шанси заслужити довіру українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus