USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Стратили понад 25 тисяч безневинних євреїв: у Луцьку вшанували жертв Голокосту від куль

29 Вересня 2022 16:29
29 вересня в Україні віддають данину пам’яті жертвам нацистської політики масового знищення населення за національною ознакою.

Тисячі безжально знищених євреїв вшанували цього дня і в Луцьку, повідомляє Волинська обласна рада.

Урочище Бабин Яр – один із всесвітніх символів Голокосту від куль. У вересні 1941-го тут почалися масові розстріли, які не припинялися упродовж двох років.

За офіційними історичними даними, жертвами злочину нацистів стали майже 34 тисячі євреїв. Знайшли тут свою смерть і українці, роми, а також військовополонені. Загалом було страчено близько 100 тисяч люду.

Бабин Яр у Києві – найжахливіший, але далеко не єдиний символ Голокосту в Україні. На Волині – кілька таких масових поховань єврейства.

Сьогодні на одному із них – меморіалі жертвам нацистського геноциду, що у мікрорайоні Вересневе, також запалили лампадки пам’яті на спомин про 25 658 євреїв. Їх – мешканців Луцька і околиць – карателі стратили упродовж тижня у серпні 1942 року.

Читати ще: Назвали 159 імен нацистів, які вбивали євреїв у Бабиному Яру

«Це неосяжна трагедія і найбільший воєнний злочин Другої світової війни. Єдиною провиною цих людей, переважно жінок, дітей і стареньких, було те, що вони належали до єврейського народу. Та, як засвідчив час, фашизм позбавлений національності. Сьогодні від рук вже російських окупантів також масово гинуть мирні, лише тому, що вони – українці», – провів паралелі заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus