USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Голокост на Волині. Гіркий спогад

29 Січня 2015 08:00
З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту у актовій залі Волинського краєзнавчого музею 27 січня 2015 року відбулася історична година «Голокост на Волині. Гіркий спогад».

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 27 січня у Луцьку на території Меморіалу пам’яті жертв Голокосту хвилиною мовчання та молитвою вшанували пам’ять мільйонів невинних громадян, які були знищені німецькими фашистами під час етнічних чисток.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЦЬК: ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

У рамках проведення історичної години було представлено виставку «Пам’ять про Голокост на Волині». На виставці представлено документи, світлини, матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею, які стосуються теми Голокосту. Також експонуються копії документів з Державного архіву Волинської області про діяльність окупаційної німецької влади, накази, розпорядження, оголошення стосовно поведінки євреїв. Доповнює експозицію книжкова виставка історичної літератури з бібліотеки Волинського краєзнавчого музею та книги пам’яті єврейського народу, та тора XVII з фондів ВКМ.


У рамках заходу з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту – представлено фотодокументальну виставку «Джойнт та єврейський народ: 100 років історії». Виставка відображає основні віхи столітньої історії американського єврейського об’єднаного комітету Джойнт. Комітет Джойнт став самою потужною єврейською організацією, котра надає допомогу єврейським громадянам з усього світу. Сьогодні комітет Джойнт працює у більш ніж 70 країнах світу.

Під час заходу виступили: Сергій Швардовський – виконавчий директор Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму; Ольга Козирська – керівник вокального ансамблю «Яхад», котра підготувала літературно-музичну частину заходу; Тамара Глоба, котра виступила перед присутніми з піснею «Єврейські очі», Дон Давидович Шльохтенман, колишній архівіст, розповів про повстання у гетто, яке було на території сучасного педагогічного коледжу, Олена Дубень – ведуча заходу, мол. науковий співробітник відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 29 Січня 2015 11:56
Голокост це міф. Шукайте правду.
Анонім Показати IP 29 Січня 2015 11:58
Все про жидів пишете, а про те що в цей день закінчилась блокада Ленінграда ви забули
жид з Берестечка Показати IP 29 Січня 2015 21:35
Нагадаю всім віршик Хани Сенєш. Це - гімн Холокосту: ...אלי אל Мій Б-г, мій Б-г, залишаться хай назавжди пісок і море, плескіт води, спалахи блискавиць небесних, молитва людини. Ми ПАМ'ЯТАЄМО ВСЕ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus