USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Страждальна хресна хода пройшла центром Луцька

29 Квітня 2016 14:17
Учасники страсної хресної ходи згадували євангельські події, молячись за мир та добробут в Україні.

Страждальна хресна хода пройшла від Хрестовоздвиженської церкви до Свято-Троїцького кафедрального собору у Луцьку 29 квітня.

Долучитися до священного дійства, під час якого молилися за мир, добро та злагоду у Луцьку та в Україні, запрошували лучан та гостей міста. Під час шляху вулицею Лесі Українки учасники заходу зробили 12 зупинок, які символізують останні події у земному житті Ісуса Христа. Під час зупинок учасники ходи читали уривки з Євангелія.

Як розповів декан храмів міста Луцька, митрофорний протоієрей Михайло Онищук, така хресна хода не може не викликати бажання щось змінити у своєму житті. У ній беруть участь з думками про краще, достойніше, а ідея хресної ходи - зміна свого бачення подій. Це - дійство, учасники якого не байдужі спостерігачі, а вони ніби проживають разом з Христом трагічні події, щоб полюбити його з новою силою. Виклик біди, яка увірвалася в Україну – це виклик для нашого вдосконалення, адже протягом війни ми стали кращими, - вважає священик.


З його слів, люди почали чути, що каже церква, про що йдеться у Євангелії, тому що часи біди та нищення показують, що саме у такі моменти народжуються велич та слава, а люди у біді стають кращими. Він зауважив, що людина, яка нині байдужа, завтра може бути першою на такій ході, адже присутність труднощів та проблем у житті спонукає людину звертатися до Бога. Тоді, коли приходить виклик, хресна хода стає потрібною і важливо, щоб ті, хто спостерігає за нею, не були схожими на тим, хто розіп’яв Христа. Відтак, завдання ходи полягає у тому, щоб у черговий раз покликати людей до Христа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
А Показати IP 29 Квітня 2016 14:31
А де Михаіл?
Степан Бандера до А Показати IP 29 Квітня 2016 15:16
Поїхав в Єрусалим за благодатним вогнем
Ліля до А Показати IP 9 Травня 2016 05:09
Ага, багато фоток. Люди дістали благословення з перших рук. Напевно гарно співали. Йшли з труднощами, бо трохи товпились і душились. По дорозі ходу, перехожі схиляли голови і напевно обіцяли собі, що в неділю точно сходять до церкви і то саме до цієї. А церква, крім такого залучення парафіян до себе, ще чимось відзначилась? Наприклад, притулок для бідних- хворих-одиноких відкрила? Родинам, які нуждаються, допомагає? особисто своїми руками якусь благодійну роботу виконують їх семінаристи і священники?
ігор Показати IP 29 Квітня 2016 14:59
фарисеї
Мех Показати IP 29 Квітня 2016 15:59
Шоу?
Цікаво Показати IP 29 Квітня 2016 16:01
А його туди пустять?
Рм Показати IP 30 Квітня 2016 04:51
А де прапор?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus