USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Стрілянина на Волині: мисливець з рушницею полював на рибу

28 Серпня 2019 14:34
У селі Полиці Камінь-Каширського району сталася стрілянина: один з жителів району замість того, щоб полювати на дичину, стріляв по воді та застрелив рибину. Чоловік це пояснював тим, що риба нібито хвора, тож він вирішив її застрелити та викинути зі ставка.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив депутат Полицівської сільської ради Микола Варчук.

З його слів, на території села розміщені великі ставки, які були викопані ще за польських часів, потім вони були в колгоспі. Згодом ставки почали заростати, тож зібралася громада з Полиць та частина людей з Камінь-Каширська, знайшли гроші, почистили ставок та зарибили його.

«Коли почистили ставок, то дізналися, що ним опікується мисливська спілка УТМР (Українське товариство мисливців та рибалок, – ВН), яка виписує квитки на полювання. Враховуючи те, що ми робили добре діло, то поїхали до керівника цієї мисливської спілки, щоб нам виділили якісь кошти, адже і йому на руку, що ці ставки почищені. Але нам відмовили, сказавши, що грошей нема», – зазначив Микола Варчук.

Він каже, що поблизу ставка полювання йде вже третій рік, сюди приїжджають люди з усього району.

«Вони приїдуть, нап’ються і починають стріляти. Було таке, що я ловив рибу на сусідньому ставку, то картеч лягала біля мене. А там можуть сидіти діти, яких мисливці не побачать за очеретом», – наголошує місцевий депутат.

Щодо стрілянини, то Микола Варчук пригадав, що сталася вона минулої суботи. До нього подзвонили і сказали, що чули поблизу ставка постріли по воді.

«Мені сказали, що мисливці кричали «дивись, який кит, то не риба, а дельфіни». Рибалки, які там були, попросили, щоб один з мисливців заспокоївся, але він застрелив семикілограмового товстолоба, сказавши, що заплатить за рибу. Їх було в компанії п’ять-шість людей, він забрав ту рибину і почав втікати. Ми говорили, що нехай він прийде, аби провести з ним профілактичну бесіду, ми навіть не хотіли викликати поліцію, але все ж це довелося зробити», – розповідає депутат.

Чоловік каже, що в компанії мисливців був батько прокурора, і він почав ним лякати присутніх людей.

«Потім приїхала поліція, склала протокол, відібравши пояснення у нас і в мисливців. Потім вони поїхали розбиратися до того, хто стріляв, то він сказав, що побачив хвору рибу і вирішив її застрелити та викинути. Я так зрозумів, що прокурор сказав, що їм казати», – каже Микола Варчук.

Він каже, що люди хочуть писати звернення до Києва, аби заборонити це полювання.

У секторі комунікації Головного правління національної поліції у Волинській області повідомили, що 24 серпня близько 22.00 до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік здійснює постріли по воді зброєю, схожою на рушницю.

На повідомлення виїхала група швидкого реагування, яка встановила особу правопорушника. Ним виявився 35 річний житель Камінь-Каширського району.

Таким чином, правоохоронці склали адміністративний протокол за статтею 174 КУАП (Стрільба з вогнепальної, холодної метальної чи пневматичної зброї, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку).

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Ігор Показати IP 28 Серпня 2019 15:05
Якийсь бідний батько прокурора, риби не вистачає для повного щастя.
Григорій Показати IP 28 Серпня 2019 15:39
Думаю, що самі вони безнадійно і невиліковно хворі - той голодний *мисливець* разом з батьком *прокурора*. Ну де ж через таку нечисть будемо жити, як нормальні люди?
Волинянка Показати IP 28 Серпня 2019 15:39
То д*біли якісь, кому він краще зробив? Щоб така риба виросла, потрібно кілька років. Людина з жиру біситься, не дбає про багатство тієї природи, в якій сама ж і живе. Дикість
Дед до Волинянка Показати IP 29 Серпня 2019 06:36
Можно подумать что рыбаки эту рыбу выпустили бы :)
Слухач Показати IP 28 Серпня 2019 19:51
При чому там батько прокурора? Стріляла інша людина. Вам тільки би обіграти всіх та побільше
Петро Показати IP 29 Серпня 2019 06:40
"Спеціаліст діагнозу", на відстані і в воді визначити що "риба хвора"... А ще б більше "на груди" взяв би, то "лікувати" почав і мешканців села.., рушницею...
Олег Показати IP 29 Серпня 2019 18:27
Цікаво і Шо порушив мисливець. ? Це територія УТМР .від населеного пункту більше 300 метрів. Немає закону чим передбачено те Що неможна стріляти рибу з рушниці. Причому тут батько прокурора. Брєд. Люди пишуть аби когось обгадити незнаю чи нічого
O_o? до Олег Показати IP 29 Серпня 2019 20:50
Ти бовдур? У воду стріляти взагалі заборонено і небезпечно. Куля/дроб від води рикошетить, і може попасти в рибалок, які сидять на протилежному березі (наприклад).
Поличанин Показати IP 30 Серпня 2019 12:39
Тих вир**ків голодних голобських давно треба гнати, думає що прокурор то вже все, цар...Нагліших людей я ще не бачив! Скажи дякую що вас там не потопили, в другий раз міліцію ніхто вже не викликатиме....
Гутник Показати IP 30 Серпня 2019 17:29
Саранча голобська голодна, їм завжди мало грибів, ягід, крухи, риби, лісу і так далі...
гутник Показати IP 30 Серпня 2019 21:50
Шлапаки полицьки той ваш моряк буде плавати як сом і ви біля нього

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus