USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Строковики отримуватимуть дворазову грошову допомогу

6 Травня 2016 15:27
Не лише контрактники отримують матеріальну допомогу (від 5 тисяч гривень), а й строковики.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 587 кожен солдат отримує на картку 2 тисячі 900 гривень одразу після відправлення у військову частину. Передбачена допомога й по завершенні служби у розмірі середньомісячної зарплати для тих, хто працював, та мінімального окладу для тих, хто до служби в армії не був працевлаштований.

Про це інформують у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Триває кампанія щодо формування професійної армії шляхом укомплектування військових частин контрактниками. Окрім того, нещодавно оголосили й про призов на строкову службу. Як ішлося під час засідання ради оборони області сьогодні, 6 травня, показники щодо останнього значно ліпші, аніж ті, що стосуються контрактної служби. У військовому комісаріаті цифри пояснюють пасхальними канікулами. Мовляв, у святковий період фіксували відмови їхати у навчальні центри. Відтак нині очікують помітних зрушень.

У розрізі районів ліпше спрацювали у Любешівському, Володимир-Волинському та Турійському, а також у Нововолинську. Зовсім неоптимістична ситуація у Іваничівському, Камінь-Каширському, Шацькому районах та у Ковелі.

Що ж до строкового призову, то нині рівень виконання державних завдань (504 особи) – 51%. Лідери – Маневиччина, в аутсайдерах традиційно Шацький край (1 призовник), Іваничівщина (3особи) та Камінь-Каширщина (6 осіб).

Варто наголосити, що не лише контрактники отримують матеріальну допомогу (від 5 тис. грн), а й строковики. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 587 кожен солдат отримує на картку 2 тис. 900 грн одразу після відправлення у військову частину. Передбачена допомога й по завершенні служби у розмірі середньомісячної зарплати для тих, хто працював, та мінімального окладу для тих, хто до служби в армії не був працевлаштований.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus