USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Студент із Луцька став кращим штукатуром України

3 Травня 2021 21:37
19-річний Ілля Стрілецький став найкращим в Україні у конкурсі фахової майстерності з професії «Штукатур». Хлопець навчається в Луцькому вищому професійному училищі будівництва та архітектури.

Щоб вибороти це звання, хлопець штукатурив стіну декоративною сумішшю у фактурі «короїд» та виконав усі теоретичні завдання, йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

Роботу Іллі Стрілецького журі Всеукраїнського конкурсу визнало найкращою. Змагання з-поміж 22 учасників відбувалося онлайн. Стіну, площею понад чотири метри квадратних, заштукатурив за майже 50 хвилин.

Зі слів Іллі, попри хвилювання, з практичним завданням впорався у чотири рази швидше, ніж виділялося часу за умовами конкурсу. Також на відмінно склав тести з технології штукатурних робіт, електротехніки будівництва, креслення і охорони праці.
Одна з викладачок студента, майстер виробничого навчання Тетяна Ткаченко каже, у журі конкурсу були високі вимоги до культури виконання. Звертали увагу на інструменти та чистоту робочого місця.

Ілля зараз навчається на п’ятому курсі за спеціальністю «Будівництво і цивільна інженерія». Вступив до училища після дев’ятого класу. Вчився і готувався до конкурсу майже два роки. Професію обрав завдяки рідним. Мама та брат студента теж будівельники.

Зі слів директора училища Володимира Шмігеля, Ілля пройшов довгий шлях до перемоги: здобув першість на рівні навчального закладу, згодом переміг в обласному конкурсі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 4 Травня 2021 12:42
В ПТУ не студенти, а учні. Назва "вище" - для понтів. Ще ніколи переушників не називали студентами. Хоча Іллі молодець. Голодним він ніколи не буде. Його професія завжди буде витребувана і приноситиме йому відносно добрі заробітки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus