USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Студентка луцького вишу потребує допомоги для боротьби з важкою хворобою

27 Травня 2016 12:42
20-річна студентка Інституту філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, яка хворіє на ниркову недостатність, потребує допомоги. Дівчині збирають кошти на лікування.

Ольга Шиманська, мешканка села Вужиськ Ратнівського району, третій рік поспіль вивчає українську філологію в Інституті філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки. У дівчини діагностували хронічну ниркову недостатність ІІІ-ІV ступенів, вроджену ваду сечовидільної системи та дисплазію нирок. У 9 років їй видалили одну нирку, відтоді і почалися серйозні проблеми зі здоров’ям.

Як розповіли одногрупники Ольги, вона тривалий час намагалася приховати свою хворобу, однак півроку тому її стан погіршився і лікарі приписали їй багато ліків, на які у місяць батьки волинянки витрачають понад 10 тисяч гривень.

До слова, медики взагалі відмовляли дівчину вступати у вуз, мовляв, це – додаткові навантаження на організм. Однак вона не послухалася.

Зі слів студентки, університет її надихає і додає сил. У Ольги – багато друзів. Вона грає в театральних університетських постановках та бере активну участь в житті навчального закладу.

«Ми – студактив ІФЖ – хочемо допомогти Олі і докладемо максимум зусиль, аби зібрати якомога більше коштів. Є вже команда студентів, з якими напрацьовуємо план дій, благодійні акції, звертаємось в студраду і профком, будемо писати листи на ім’я ректора тощо», – розповіла аспірантка кафедри теорії літератури і зарубіжної літератури Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ірина Полєтуха, яка ініціювала збір допомоги.

Так, активісти організували благодійний книжковий ярмарок, гроші виручені з якого передадуть на лікування третьокурсниці. Захід відбувався 25 та 26 травня з 10:00 до 15:00 у холі навчального-бібліотечного корпусу СНУ імені Лесі Українки, за адресою: вулиця Винниченка, 30 а. Вхід – вільний.

Окрім того, студентів, які отримали стипендію, закликають перерахувати гроші на картку хворої волинянки.

Допомогти Ользі з лікуванням можуть усі небайдужі, переказавши кошти на картку: 5168 7572 7325 1498 – Шиманська Ольга Сергіївна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus