USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Студенти хотіли, щоб ректор прибирав парк разом із ними. РЕПОРТАЖ

2 Квітня 2014 18:00
Луцькі студенти влаштували «зелений день». Прибрати парк, що на вулиці Потебні, вони взялися задля створення нового ботанічного саду.

Так, зі слів однієї із ініціаторок акції Катерини Кот, захід «Green day» - це «дітище» біологічного факультету Східноєвропейського Національного Університету імені Лесі Українки.

«У перекладі з англійської акція називається «зелений день». Ми хочемо прибрати майбутній ботанічний сад, який запроектував наш факультет. Утім на сьогодні не достатньо коштів на його розвиток. Але проект дуже хороший, його виставляли в багатьох країнах світу, зокрема в Німеччині. Але, бачите, цей парк в такому стані, що хотілось би його прибрати та загалом довести до ладу», - каже Катерина.
Загалом, зі слів дівчини, студенти СНУ регулярно займаються ще й прибиранням території біля гуртожитків, їх перекопуванням та обгородженням, білінням бордюрів.

«Хотілося б ще висадити рослини, але це, на жаль, дуже дорого. А зараз маємо дуже багато людей й хочемо направити їхню працю в потрібне русло», - додала Катя.

До слова, участь у акції взяли представники усіх 16-ти факультетів «альма матер».

«Ця акція дуже важлива для навколишнього середовища, та й для молоді взагалі. Хіба може бути неважливим те, в якому середовищі ми перебуваємо? Більшість людей не слідкують за чистотою довкілля, коли відпочивають, залишаючи після себе безліч сміття. Але це некрасиво. Дивує, що люди не переймаються тим, що колись, можливо, знову повернуться на це ж місце», - наголосила студентка географічного факультету Ольга.
А ось студент Артур (з етичних міркувань факультет не називатимемо) ректор і деякі декани вишу не взяли участь у прибиранні парку:

«Особисто я не задоволений тим, що ми прибираємо, а от ректора і деяких деканів на толоці немає. Цей парк не тільки для нас. Він - для всіх працівників університету. По-друге, у нас був ботанічний парк за Палацом учнівської молоді і ми його занедбали. Замість того, щоб відновити старий, ректор взявся за нову територію. Не подумайте, нам подобається, що ми творимо чистоту. Але це виглядає трохи пафосно», - говорить хлопець.

«Нас погано забезпечили знаряддями праці. Рукавиць – по одній штуці. Можна ж було попередити, мовляв, візьміть власні. Загалом, враження, що це не культурний захід, а, швидше, радянський суботник», - додає його «колега по прибиранню» Марія.

Також окремі студенти вважають, що було б значно ліпше, якби усі учасники «толоки» добиралися б до парку самостійно:

«Краще нам би сказали відразу прийти до парку, аніж нас зібрали і ми показово йшли ланцюжком через усе місто. Це створило купу незручностей для транспорту. Але це було необхідно, аби подати гарну картинку тією ж пресою», - резюмував один із них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
пан Показати IP 2 Квітня 2014 18:15
Пов1домити в ПС.
дОцент Показати IP 2 Квітня 2014 18:20
А чому ректор разом з прибиральницею не миє університетські унітази? Це зручніше, ніж прибирати парк.
лучанин до дОцент Показати IP 2 Квітня 2014 18:37
погоджуюсь! + А чому правий сектор не їде в село на польові роботи?!?!
біоніка Показати IP 2 Квітня 2014 19:51
коцан і на свої пари не ходить. за нього лаборантка читає.
Анонім Показати IP 2 Квітня 2014 20:14
А от мене інше цікавить. Акцію влаштовували американці чи українці? Якщо українці, то чому назвали Green day? Недовчилися? В словнику не знайшли потрібних слів? Така вже бідна українська мова? Запроданці!
аноніму Показати IP 2 Квітня 2014 20:29
ти де...л?
А! Показати IP 2 Квітня 2014 20:43
підтримую вуз, хотілося б також чим небудь допомогти, університету. потрібна людина (агроном або дизайнер), яка б стару територію не запускала, та нову розвивала. Хочу щоб Волинь була найкрасивіша, можу також надати певну допомогу. Не треба гонити на ректора, за видачу інвентаря повина відповідати людина, яка закріплена за ботанічним садом.
Катя Показати IP 2 Квітня 2014 21:32
"По-друге, у нас був ботанічний парк за Палацом учнівської молоді і ми його занедбали. Замість того, щоб відновити старий, ректор взявся за нову територію." - маю деякі поправки до цього коменту. Якби Ви краще цікавились нашими ботанічними садами, то мали б знати, що ту територію нам урізали на 8 гектарів ще у 90-х роках (її влада віддала під забудови) і залишилось всього 2, а на наш час, то ця територія за нами не закріплена і прибирати її ми не маємо. Зараз там залишились лише хащі, в яких недоцільно робити ботанічний сад. А от парк на вулиці Потебні дає хороше основу та гарне місце для реалізації проекту біологічного факультету.
SSG Показати IP 2 Квітня 2014 22:33
Студенти з власної ініціативи зробили хорошу справу!!!
San Показати IP 2 Квітня 2014 22:59
Уже один ботанічний сад СНУ "діє" біля слоника поруч із ПУМом. Туди спудеї ходять пити, курити та ін. А як будуть користуватись новоствореним ботанічним садом?
Андрій до San Показати IP 3 Квітня 2014 08:57
Ти б ще зазирнув в замкову щілину.Тобі не соромно про таке писати.Вони дорослі люди і в праві займатися тим,що бажають.
я до San Показати IP 3 Квітня 2014 17:08
перечитай коменти вище, розумнику!
Вася Показати IP 3 Квітня 2014 09:29
Ти сам деб*л. Анонім написав правильно і патріотично.
Анатолій Показати IP 3 Квітня 2014 12:30
чого це студенти СНУ прибирають на Потебні? де ж Палітєх, ахах))
Дрим Показати IP 3 Квітня 2014 12:49
Політех курить в стороні )))
Катя Показати IP 10 Квітня 2014 23:40
Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus