USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Студенти волинського вишу готуються відбудовувати українські міста

22 Травня 2022 13:10
В умовах війни, коли зруйновано багато будівель і цілі міста, питання відбудови країни напрочуд актуальне. Тому професія будівельника стає затребуваною як ніколи. Один із волинських вишів навчає будівельним спеціальностям понад 50 років.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Студент Луцького національного технічного університету Дмитро Наталюк із Берестечка ще з школи вирішив здобувати професію будівельника, адже завжди розумів важливість цієї роботи.

«Була потреба в будівельнику саме в родині – в хорошому спеціалісті, який знав би що і як робити. Я вирішив піти. В мене лежать до цього руки. Спочатку здобув робітничу спеціальність, а згодом перейшов у проєктні роботи», – зазначив він.
Зараз студент разом із викладачами проводить дослідження ґрунтів. Саме на першому етапі будівництва це вкрай важливо. На основі цього згодом проєктант планує безпечні фундаменти забудови.

За словами студента, здобувати практичні навички в умовах дистанційного навчання важливо та цікаво. А зважаючи на воєнний стан, студенти розуміють, що саме їхні знання допоможуть відбувати країну в майбутньому.

«Нам залишився спадок Радянського Союзу, який зараз не відповідає сучасним вимогам. Багато будинків у аварійному стані потребують реконструкції, доопрацювань. Потрібно стежити за новими тенденціями. Дійсно, доведеться багато відбудовувати. Росіяни руйнують не тільки військову інфраструктуру, а й житлові будинки», – наголосив Дмитро Наталюк.

Читати ще: Окупанти стерли з лиця землі 60-тисячне Рубіжне: з'явилося відео після приходу «русского міра»

Декан факультету архітектури, будівництва та дизайну Олександр Андрійчук радіє, що його студенти мають можливість на практиці долучатися до процесів будівництва та досліджень, які навчальний заклад проводить для забудовників.

«Наше замовлення – зробити дві свердловини на глибину 20 метрів. Такої глибини в області ми ще не досліджували. До роботи залучили студентів. Вони охоче долучаються після навчання, яке нині здійснюється в дистанційній формі. Після занять вони беруть участь у наших роботах. На кожен об’єкт, куди ми виїжджаємо дослідувати ґрунти чи будівельні конструкції, беремо одного-двох студентів, які таким чином здобувають практичні знання», – зауважив він.

Останніми роками багато дипломованих спеціалістів виїжджали за кордон. Зараз потрібно зробити все для того, аби молодь, здобувши якісну освіту, лишалася на Батьківщині та відбудовувала країну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцьк Показати IP 22 Травня 2022 14:19
Молодці !
Олександр Показати IP 22 Травня 2022 22:38
Ага, згадали за інженерів та будівельників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus