USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Стверджував, що вживав ліки: у Луцьку водія, якого зупинили із ознаками сп’яніння, оштрафували на 17 тисяч

9 Березня 2024 09:39
У Луцьку судили водія Opel Astra, якого зупинили за кермом авто у комендантську годину із ознаками алкогольного сп’яніння. І хоча чоловік запевняв, ще не вживав алкоголь, а випив ліки, суд оштрафував його на 17 тисяч і на рік позбавив прав.

Відповідну постанову ухвалив Луцький міськрайонний суд.

Як стало відомо із матеріалів справи, 31 січня 2024 року після опівночі на вулиці Карпенка-Карого патрульні зупинили Дмитра П. за кермом Opel Astra із ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду чоловік відмовився.

Під час судового засідання лучанин вину не визнав. Як зауважив, того дня він алкоголь не вживав, а приймав ліки. Відтак просив провадження відносно нього закрити. Про водія відомо, що він є особою з інвалідністю ІІ групи.

Читати ще: Випив заспокійливого після ДТП: у Луцьку водія Citroen позбавили прав через п’яне водіння

Проте, на думку суду, вина Дмитра П. була підтверджена дослідженими доказами: протоколом про адмінправопорушення, довідкою УПП у Волинській області, направленням на огляд водія транспортного засобу, актом огляду на стан алкогольного сп’яніння з використанням спеціальних технічних засобів, відеозаписом з місця події.

Крім того, водій, відмовившись від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння у встановленому законом порядку, порушив вимогу п. 2.5 ПДР України. Відтак вчинив правопорушення за ознаками ч. 1ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом особою в стані сп'яніння або відмова від проходження огляду на стан сп'яніння).

Тож суд оштрафував чоловік на 17 тисяч та на рік позбавив права керувати транспортними засобами.

Олена БІДЗЮРА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus