USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Створять експертну групу: звання Героя України надаватимуть по-новому

12 Травня 2023 16:26
Експертна група при Комісії державних нагород та геральдики буде розглядати подання про присвоєння звання Герой України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний указ глави української держави.

Згідно з указом президента, при Комісії державних нагород та геральдики при президентові утворюється експертна група, яка здійснюватиме попередній розгляд подань про присвоєння звання Герой України. Вона формується з представників Міноборони, апарату головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, командувань видів та родів військ, командувань оперативно-стратегічних угруповань військ, МВС, Нацгвардії, ДПСУ, ДСНС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держспецзв’язку, УДО та ОП.

Окрім того, підготовка матеріалів на засідання Комісії та організаційне забезпечення її діяльності, робочих, експертних груп Комісії має здійснюватися Департаментом з питань громадянства, помилування, державних нагород ОП.

Читати ще: Загиблому військовому з Волині Роману Клецу просять надати звання Героя України

У випадках, коли статутами та положеннями про державні нагороди передбачений попередній розгляд подань про відзначення держнагородами експертними групами Комісії, матеріали вносяться на розгляд Комісії разом з висновком відповідної експертної групи.

Зазначається, що Зеленський ухвалив таке рішення, аби кожен геройський вчинок громадян, що брали участь в обороні України, захисті безпеки населення та інтересів держави, не залишився без уваги, був окремо розглянутий і відзначений на найвищому рівні.

«Велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння тому чи іншому нашому захисникові звання Герой України говорить про те, що це питання потребує упорядкування. Тож було вирішено передбачити спеціальний дорадчий орган – експертну групу», – заявив президент.

Читати ще: Загиблому капітану з Волині Едуарду Камардіну просять надати звання Героя України

Так, представники експертної групи будуть розглядати кожен героїчний вчинок окремо та вносити подання про присвоєння держнагород.

«Кожен і кожна з наших героїв, хто самовіддано боронив Україну від російський загарбників, хто звільняв нашу землю від окупанта та пожертвував заради нашої свободи своїм здоров’ям чи життям, має бути гідно відзначений. Ми повинні знати імена всіх наших героїв», – додав Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський посмертно нагородив Героя України Дмитра Коцюбайла з позивним «Да Вінчі».

Окрім того, президент присвоїв командувачу Повітряних Сил ЗСУ Миколі Олещуку звання Героя України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus