USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Стихія в Італії: на півдні вирують пожежі, на півночі – повені

18 Серпня 2021 11:21
Сильні дощі на півночі Італії спричинили повені, поки на півдні країни тривають лісові пожежі, які не вдається загасити.

Так, у південному Тиролі негода зруйнувала дерева, а невеликі струмки перетворилися на величезні потоки, пише Корреспондент.net.

Рятувальники закликали місцевих жителів залишатися вдома і не наближатися до річок. Як повідомляють південнотирольські метеорологи, упродовж 24 годин у регіоні на квадратний метр випало 86 літрів опадів.

Негода охопила також регіони Венето, Фріулі-Венеція-Джулія, Ломбардія та Емілія-Романья. Рятувальники 570 разів виїздили на виклики. При цьому про жертв стихії не повідомляється, зазначає інформаційне агентство dpa.

У той же час на півдні Італії триває боротьба з лісовими й чагарниковими пожежами. Епіцентром пожеж є Сицилія, де за винятком однієї провінції на північному сході острова у вівторок, 17 вересня, було оголошено найвищий ступінь небезпеки лісових пожеж.
Через посуху, спеку й сильні вітри на півночі Італії стихію не вдається вгамувати. Рятувальники намагаються загасити пожежі з повітря за допомогою літаків, загалом екстрені служби зафіксували близько 1 000 запитів на їхнє застосування.

Нагадаємо, лісові пожежі вже кілька тижнів поспіль не вщухають у південній Європі, де панує надзвичайна спека.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus