USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Суд арештував судно Медведчука, яке заходило до Криму

9 Квітня 2021 17:19
Херсонський міський суд наклав арешт на судно «Романс 1», яке належить народному депутату Віктору Медведчуку, куму президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомляє Українська правда.

Це рішення ухвалено 9 квітня за клопотанням прокуратури АРК й СБУ, у продовження санкціонованих заступником генпрокурора Гюндузом Мамедовим обшуків в офісах Всеукраїнського громадського руху «Український вибір – Право народу» Медведчука.

За даними правоохоронців, судно «Романс 1» («Romance 1») неодноразового порушувало порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму та виїзду з півострова.

За даними джерел у правоохоронних органах, судно курсувало під прапором України і принаймні двічі – в жовтні 2017 року – порушувало встановлені правила: зокрема, заходило в окуповані Ялту та Севастополь.

Україна після окупації Криму, з липня 2014 року, припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя.

Захід суден до закритих морських портів на території окупованого півострова кваліфікуються як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства.

Це тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден.

Прокуратура АРК здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами порушення порядку в’їзду на окуповану територію та виїзду з неї, порушення чинних на транспорті правил, державної зради та фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 332-1, ст. 291, ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 110-2 ККУ).

Раніше працівники Служби безпеки України за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора (Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту) та прокуратури АРК провели понад 20 обшуків в офісах руху «Український вибір – Право народу» та приватних помешканнях членів цієї організації.

Трьом членам організації повідомлено про підозру у держзраді. Досудове розслідування показало, що представники цього руху сприяли окупації Кримського півострову, співпрацюючи з незаконно створеними органами окупаційної влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus