USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд над бійцем Максимом Силюком перенесли вдев’яте

4 Листопада 2015 12:05
Дев’ятий раз переноситься розгляд справи над бійцем 51-ої бригади Максимом Силюком, якого військова прокуратура звинувачує у самовільному залишенні військової частини.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про судилище над бійцем, коли прокуратура півроку шукає винних. Так, боєць колишньої 51-ої ОМБ пройшов судове засідання у Володимирі-Волинському, під час якого з нього зняли кримінальне обвинувачення через залишення військової частини. Втім, військова прокуратура домоглася апеляції й повторного суду.

Сьогодні, 4 листопада, у Володимир-Волинський міський суд вкотре не з’явилися свідки про справі, яких викликала військова прокуратура.

Так, свідками по справі проходять п’ять осіб як військовослужбовці, так і самі прокурори з Луцької військової прокуратури, але жоден з них вже вкотре у суд не з’являється.

Військовий прокурор пояснив їхню неявку тим, що військові та один прокурор перебувають у зоні проведення АТО, а ще один прокурор нині в Києві, оскільки отримав підвищення у Генеральній прокуратурі.

Також військовий прокурор подав клопотання, яким хотів викликати як свідка начальника фінансової частини тодішньої 51-ої бригади, мовляв, той допоможе на підставі припинення чи нарахування заробітної плати Максиму Силюку з’ясувати, коли він не був у частині.

Адвокат Василь Нагорний заперечив прокурору, адже начальника фінансової частини не допитувався раніше по справі і йому нічого не відомо про її обставини. Максим Силюк повідомив, що він не знайомий з начальником фінансової частини.

Суддя Валентин Лященко відмовив у задоволенні цього клопотання і запропонував провести допит свідків в режимі відеоконференції. Також суддя зазначив, що цього свідкам не обов’язково з’являтися у приміщення суду, а відеоконференцію можна організувати і у військовій частині та наполегливо рекомендував військовому прокурору докласти зусиль для її проведення.

Наступний розгляд справи відбудеться 23 листопада о 10 годині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus