USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд над 22 бійцями 51 ОМБ: що розповів єдиний свідок, який з'явився на засідання

22 Березня 2018 16:59
У Володимирі-Волинському 22-го березня продовжили судове провадження щодо екс-бійців колишньої 51-ї ОМБр, яких обвинувачує військова прокуратура в самовільному залишенні місця дислокації. Наразі провадження перебуває на етапі заслуховування свідків, повідомляє БУГ.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні 22-го лютого вдалося допитати свідка – Миколу Храмова, а інші свідки до зали суду не з’явилися.

Суддя Олександр Лященко повідомив, що на сьогоднішнє засідання не з’явилися 6 свідків із Волинської області, а також їм не змогли вручити повістки.

З’явився лише свідок до Васильківської зали суду та в режимі відео-конференції провели допит. Микола Тесленка на момент подій служив командиром взводу 72-ї бригади. Чоловік розповів, що їх висоту обстрілювали. В результаті обстрілів була знищена техніка, а також особовий склад залишився без їжі та води.

Свідок розповів, що на той час військовослужбовці 51-ї бригади “спокійно сіли в один КРАЗ” і покинули зайняту висоту. Чоловік запевнив суд, що бачив цей момент і уточнив, що хлопці всю зброю здали перед виїздом. Теслюк розповів ще один момент, до них потрапив зв’язковий сепаратистів, який при розмові з офіцерським складом заявив аби українські військові здавалися в полон, або вночі “терикон зрівняють з землею”. Свідок додав, що саме так і сталося – в ночі терикон висотою 214 метрів прицільно розстріляли з градів.

“Тим що вони (обвинувачувані – ред) пішли тоді з терекону, то залишилися живі,” – розповів свідок.

Через неявку інших свідків, суд змушений був зробити перерву до 16-го травня поточного року. Надалі продовжать допит свідків.

Нагадаємо, що 22 бійці 51-ої бригади були змушені відступити з території України на територію Росії, рятуючи свої життя. Опісля подій наприкінці літа 2014 року їх звинуватили в дезертирстві, вимагаючи визнати свою вину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
3333333 Показати IP 22 Березня 2018 17:14
не ну не ка*ли? 4 роки мордують хлопців, тягаючи по судах. а то шо 22 пацана живі залишились то по*ер. Бо ж треба когось посадити.
Анонім Показати IP 22 Березня 2018 18:11
Під час огляду Парасюк зірвав з себе брючний ремінь і накинув його на шию одному з охоронців Пізніше, вже перебуваючи в сесійній залі, він, розмовляючи з журналістами, заявив, що половина народних депутатів ходить в Раду зі зброєю, а його оглядали, так як він недостатньо лояльний президенту України Порошенко. Хлопці Ви за це воювали?
тт Показати IP 22 Березня 2018 19:44
ВР 450 ІКАБМІН НА ТОЙ ТЕРИКОН .
4 батарея Показати IP 22 Березня 2018 21:11
А чому у правосудя немає жодних питань до Бендзюха з Нововолинська. Хлопці потрібно було втекти раніше . то був би живий Кантор ,Абрамчук. Трофимук і мені було б якось на душі легше. А то якось себе виню шо вони загинули в бою і ні за шо.
Країна-руїна Показати IP 23 Березня 2018 11:01
Хлопці прості .....зрадники ?!!!!! А те, що 27 років Медвечук, Пінчук , Тимошенко і т.д у владі зраджують країну , то ФІГНЯ ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus