USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд по справі 22-х бійців 51-ї ОМБ: свідки змінюють покази

7 Березня 2017 09:20
Чергове судове засідання по справі 22-х бійців колишньої 51 ОМБр, під час якого заслуховувались свідки обвинувачення – військовослужбовці Юрій Курка та Олександр Звоненко, відбулося 6 березня у Володимир-Волинському суді у режимі відеоконференції.

Про це повідомляє Район.Володимир-Волинський.

Приємною несподіванкою для представників прекрасної половини, які знаходились у залі, стали подаровані хлопцями квіти з нагоди 8 березня. Після чого розпочався допит, який тривав більше двох годин.

Допитали двох свідків обвинувачення з 60, які звичайно ж змінили покази, бо переживають за свою долю військовослужбовців, пише у Фейсбуці адвокат Василь Нагорний.

Перед слуханням журналісти поспілкувалися з бійцями. Прикро визнавати, але чимало з них мають проблеми. Зокрема, з роботою, бо працюють на приватників, а ті не дуже хочуть відпускати у робочий час робітників. Тож або працюй, або…

Чоловік з Ратнівського району скаржиться, що не може поїхати у Білорусь, де проживають його родичі. Та й не тільки він, а й інші атошники. Говорить, що такі як він занесені до «чорного списку» і в’їзд у сусідню державу їм суворо заборонений.

Хлопці, які приїхали з Тернополя, зізнаються, що їм не тільки набридло їздити, а й вартість дороги б’є по кишені. Тож терпіння їхні може закінчитись у будь-який момент. Загалом, бійці тримаються, бо вірять у Феміду і в те, що рано чи пізно це закінчиться. Але станеться це тоді, коли хтось наверху дасть відмашку. Бо ця судова тяганина може тривати вічно.

Щодо самого судового процесу. Свідки, які давали показання із залу Кіровоградського районного суду, інколи путались, не могли чітко відповісти на чимало запитань адвокатів обвинувачуваних, що викликало сумніви у правдивості їхніх слів.

Особливо розгублено себе поводив Юрій Курка, попередні деякі свідчення котрого не збігалися з нинішніми. Звичайно, можна списати на те, що минуло більше двох років, і можна щось призабути. Але фахівці, які проводили допит, дали зрозуміти, що це не так.

Після закінчення судового засідання суддя Олександр Лященко, який веде справу, підсумував, що сьогоднішні покази свідків є досить важливими.

Наступне судове засідання відбудеться 26 квітня об 11.00.

Планується заслухати трьох наступних свідків у режимі відеоконференції.

Нагадаємо, що 22 бійці 51-ої бригади були змушені відступити з території України на територію Росії, рятуючи свої життя. Опісля подій наприкінці літа 2014 року їх звинуватили в дезертирстві, вимагаючи визнати свою вину.

Коментуючи засідання, адвокат Василь Нагорний у Фейсбуці цитує свідка, який під час засідання розповідав про своє перебування на висоті з хлопцями, яких тепер судять (йде мова про літо 2014 року):

«Там було пекло. Ми були, як миші перед хорошим котом. Шансів вижити не було…»

Василь Нагорний звертається до тих, хто вважають, що бійці 51 бригади зробили не все можливе і прийняли неправильне рішення про вихід з оточення:

«Просто уявіть одну з ночей на висоті. Тригодинний безперервний обстріл з “Градів” та мінометів по невеличкій за площею висотці, де єдиним укриттям слугував окоп. У відповідь не має чим стріляти та й не можна, бо там територія окупанта. Уявили? Можна трохи напудити зі страху, хто має гарну уяву... А ті пацани тримались 10 днів, хоча обіцяли допомогу через три дні.... В мене все», - пише адвокат.

Щодо ймовірної дати завершення процесу – припущення Нагорного дуже обнадійливі. «Наступне засідання 26 квітня 2017 року. Завершувати, судячи з усього, будемо після виборів президента», - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Як Показати IP 8 Березня 2017 11:09
Жаль що так не зробили Абрамчук,Кантор,ТРофимук ..............................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus