USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійці 51 бригади – на території Росії. Як це було насправді

3 Червня 2015 10:44
Обвинувачений у злочині солдат волинської бригади, один із тих, хто дивом вцілів у липні 2014-го на териконах у Червонопартизанську, розповів, яким чином він та його побратими з бригади опинилися на території Російськовї Федерації.

Про це солдат Богдан Ушарук розповів журналісту «Громадського.Волинь».

Нагадаємо, більш ніж 40 бійців 51-ої окремої механізованої бригади, які захищали цілісність країни під кулями та «Градами» й побували в російському полоні, постали перед українським судом: хлопцям, віком від 18 до 30 років, які перетнули російський кордон, закидають дезертирство.

Богдан Ушарук – єдиний із 43-х бійців, справу якого ще не передали до суду. Його побратимів нині держава хоче посадити за грати за відмову від виконання військового обов’язку під час бою і перетин кордону із Росією.

Богдан Ушарук пояснив, яким чином він та його побратими з бригади опинилися на території Російськовї Федерації і, чому суд над бійцями виглядає для нього «показухою».

Про пекло, в якому бійці опинилися насправді - дивіться в інтерв’ю.



Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 29 травня десятки волинян прибули під стіни Володимир-Волинського міського суду, щоб морально підтримати 22 мужніх бійця 51-ї бригади, яких військова прокуратура називає дезертирами. Однак через те, що одні адвокати відмовляються від їх захисту, а інші ще тільки укладають угоди, розгляд справи перенесли на 11 годину 12 червня.

21-му бійцю 14-ї (раніше 51-ї) окремої механізованої бригади “світить” термін за гратами, адже їх обвинувачують у кримінальному злочині. Ще 21 боєць уже засуджений та отримав від 1 до 3 років умовно. Це ті, котрі визнали себе винними. Інша ж половина не згодилася із таким ходом подій та врешті вирішила, що з державою треба судитися.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: МИРОВА УГОДА: ЩО ЧЕКАЄ НА «ДЕЗЕРТИРІВ» З 51-ОЇ ОМБ

Ще один боєць із цих 43-х – це Богдан Ушарук. Він – єдиний, чия доля ще під питанням. Солдат розповідає, що проти нього також порушена кримінальна справа Запорізькою військовою прокуратурою, проте це провадження перебуває поки у завислому стані, адже до суду її не передали. Боєць чекає висновків із кількох військових госпіталів, де він перебував після звільнення із полону російських військових та сепаратистів, і тоді уже буде чекати на рішення прокуратури: справу або закриють, або передадуть до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus