USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Суд у смартфоні». З'явився документ, який роз’яснює роботу сервісу

15 Березня 2021 20:57
На сайті парламенту з'явився текст законопроєкту №5246 про введення так званого «суду в смартфоні». Цей проєкт закону був запропонований президентом Володимиром Зеленським.

Про це свідчать дані сайту Верховної Ради, інформує Главком.

Документом запроваджується інформаційно-телекомунікаційна система досудового розслідування. Вона забезпечить створення, збирання, зберігання, пошук, оброблення і передачу матеріалів та інформації у кримінальних провадженнях.

Користуватися цією системою зможуть слідчі, дізнавачі, прокурори, слідчі судді, суд, захисники та інші учасники кримінального провадження для реалізації своїх повноважень, прав та інтересів.

Матеріали досудового розслідування, які міститимуться в цій системі, передаватимуться в електронній формі, але за рішенням слідчого, дізнавача, прокуратура, слідчого судді чи суду можуть надаватися у паперовій формі.

Підписані та погоджені за допомогою електронного підпису документи в системі та їх примірники в електронній та паперовій формі будуть визнаватися оригіналами.

Несанкціоноване втручання в роботу цієї системи буде каратися законом.

Нагадаємо, 1 березня президент Володимир Зеленський анонсував створення в Україні «суду у смартфоні».

Як ми повідомляли, в Україні запрацював додаток «Поліцейський у смартфоні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Двірник Показати IP 15 Березня 2021 21:59
А мене всмарт можна?
скептик Показати IP 15 Березня 2021 23:33
"Матеріали досудового розслідування, які міститимуться в цій системі, передаватимуться в електронній формі, але за рішенням слідчого, дізнавача, прокуратура, слідчого судді чи суду можуть надаватися у паперовій формі." докази з матеріалів справи вже і так кудись пропадають, а в електронній будуть пропадати на ура
Лучанин Показати IP 16 Березня 2021 10:16
Краще дали б апарату суду зарплати нормальні і закупили б картриджі та туалетну бумагу. Немає за що відправляти судову кореспонденцію. Клоуни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus