USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Суд у справі Лапіна: депутата допитають, обвинуваченого не відпустили

7 Квітня 2017 17:25
Народного депутата Ігоря Лапіна повторно допитають у справі його «грабежу». Це – необхідна міра для того, аби змінити обвинувальний акт з грабежу на крадіжку, що передбачає меншу санкцію за вчинений злочин. Разом з тим, обвинуваченого Дато Арахамію не відпустили під домашній арешт до наступного судового засідання, яке відбудеться 29 травня.

Під час минулого судового засідання стало відомо про те, що прокурор готуватиме зміну обвинувачення щодо зловмисників, які намагалися викрасти сумку у нардепа Ігоря Лапіна: обставини справи вказують на те, що зловмисники вчинили крадіжку, а не грабіж зі стріляниною в депутата.

Під час судового засідання 7 квітня прокурор зазначив, що новий обвинувальний акт не склали, бо для прийняття такого рішення потрібно допитати потерпіло Лапіна, який при усному спілкуванні повідомив, що зобов’язується з’явитись на наступне судове засідання.

Разом з тим, Лапін просив відкласти слухання на 29 травня 2017 року в зв’язку з виконанням ним депутатських повноважень. Натомість, обвинувачені наполягали на якнайшвидшому розгляду справи.

«Скільки я можу гнити в цьому СІЗО? Навіщо нам Лапін, він вже давав покази. Рішення приймає суд, а не Лапін», - заперечив проти виклику Лапіна обвинувачений Дато Арахамія.

Проте, враховуючи той факт, що крадіжку вчиняв саме Емір Харчілава, який заплатив заставу і нині перебуває на волі, а Дато Арахманія, який відволікав Лапіна розмовою під час крадіжки, досі знаходиться під вартою, обвинувачені знаходяться в не рівних умовах.

Тому між ними в ході засіданя виник серйозний конфлікт: Емір Харчілава вимагав перенести судове засідання, в той час як Дато Арахамія, який з червня 2016 року знаходиться під вартою, вимагав негайного розгляду справи.

Дійшло до криків та взаємних звинувачень, проте, зважаючи що обвинувачені розмовляють грузинською, про що конкретно вони говорили – невідомо.

Зрештою, обвинувачені дійшли консенсусу – вирішили відкласти слухання, адже у цьому випадку обвинувальний акт можуть можуть змінити з грабежу на крадіжку, що передбачає меншу санкцію.

Також Дато Арахамія попросив відпустити його під домашній арешт, як і його «колегу» Аміра Харчілаву, який вийшов під заставу. Адже з 9 червня Арахамія від перебуває під вартою, і максимальний термін тримання під вартою спливає через 2 місяці. Його представник додав, що обвинувачений має постійне місце проживання, дитину та дружину та пообіцяв, що він з’явиться на наступне слухання.

Проте, суддя Ясельський підтримав клопотання прокурора та продовжив перебування під вартою для Дато Арахманія ще на 60 діб. Також зауважив, що 29 травня відбудеться останнє засідання у справі.

Нагадаємо, влітку минулого року Луцьк сколихнула надзвичайна подія – у спальному районі міста, на вулиці Арцеулова, стріляли з вогнепальної зброї. Стрілець ніхто інший, як народний обранець від Луцька Ігор Лапін. Деталі цієї справи і по сьогодні покриті мороком, адже у стрільця і у грабіжників зовсім різні версії інсценування події.

Депутат переконував, що зловмисники вчиняли стрілянину по ньому під час викрадення сумки, а він стріляв у відповідь. Втім, як показують обставини, з’ясовані під час розгляду справи, зловмисники не мали при собі зброї та хотіли вчинити звичайну крадіжку.

На підтвердження версії грабіжників з’явилось вражаюче відео, на якому видно, що Лапін почав хаотичну стрільбу без явної на те причини. При чому, від його куль ледь не постраждали перехожі з дітьми.



Нині триває судова тяганина, проте судять не Ігоря Лапіна, який ледь не поранив простих перехожих, а двох злодюг, які відразу повернули викрадену барсетку власнику і не завдали жодної фізичної шкоди йому чи його майну.

Раніше у розпорядженні Інформаційного агентства Волинські Новини опинилося попереднє відео допиту підозрюваних у нападі на Лапіна. Увага! На відео присутня ненорматична лексика:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
gier Показати IP 7 Квітня 2017 18:37
Клятий Мародер, тюрма за ним плаче а не Верховна Рада.
справедливий до gier Показати IP 7 Квітня 2017 20:13
А відповісти, просто за вбивства айдарівців, мабудь родичі загиблих ще не знають через чию команду загинули сини, що такий "комадиро" був , а він лапін через, якого загинули кращі патріоти України. Та, як узнають то під його ногами земля горіти буде!
Прийде час Показати IP 7 Квітня 2017 21:18
ЙОГО РАЗОМ З ПРОДАЖНИМ ТАТОМ СУДДЕЮ В НАРОДІ САШКА-ДОЛАР КОВЕЛЬЧАНИ ДАВНО ЗБИРАЮТЬСЯ ЛІНЧУВАТИ
Анонім до Прийде час Показати IP 7 Квітня 2017 21:49
Прийде час,пишуть Муд%ки,все минуло. Шо з вилами на Ак підеш чи в гної сховаешся,скакун,.час вийшов.к.г як кажуть попрыгунья ,трекоза ,лето красное пропела.
інтернаціоналіст Показати IP 8 Квітня 2017 18:40
Ну ви ж тільки погляньте на цього благородного мужчину Дато Арахамію - просто свята невинність.. Та він же й мухи в житті не зачепить! а цей ірод-вбивця Лапін тільки й шукає, як познущатись з невинних людей іншої національності. Фашист! Нема на нього управи, ховається там за своєю недоторканістю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus