USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гузь у ВР займатиметься молоддю, а Лапін – суддями і війною

14 Листопада 2014 14:39
Два Ігоря від Волині у ВР: про політичні домовленості, дрес-код та депутатську зарплату.

Новоспечені народні депутати України Ігор Лапін та Ігор Гузь дали прес-конференцію з приводу минулої виборчої кампанії та своїх планів на майбутнє.

Про округи і політдомовленості

Нагадаємо, ЦВК вже визначило переможців у виборчих перегонах на Волині. Ігор Лапін став народним депутатом від округу № 22 (Луцьк), а Ігор Гузь – від округу № 19 (з центром у Володимирі-Волинському). Щоправда, присяги депутати ще не приймали.

Так, вони зізналися, що вибору округів, до яких балотуватимуться, передували політичні домовленості, аби, мовляв, двоє кандидатів від однієї політсили не «зіштовхувалися лобами» в одному окрузі. Тож, округи поділили: Гузю – № 19, Лапіну - № 22.

До слова, вони переконують, що мають «родове коріння» чи не на всій території області.

Приміром, Ігоря Гузя хрестили в селі Зачернеччя Любомльського району, а його дід - з села Свірже над Бугом. Має він коріння і в Смідині. Ігор Лапін народився на Іваничівщині, жив на Турійщині, батьки – в Ковелі, сам вже довгий час в Луцьку. Тож, мовляв, вони могли балотуватися в будь-якому окрузі. Та кажуть, що вибором задоволені.

«Люди оцінять те, що ми так зробили. А ми зробили правильно», - каже Ігор Лапін, адже вибори виграні.

А ось про результат Народного фронту по загальнодержавному списку на Волині, кажуть, були подивовані, і для них це виявилося сюрпризом. Такий собі «кредит довіри», аванс на перспективу. Нагадаємо, подібний термін («кредит довіри») вживали, говорячи про вибори Президента України.

Про депутатство і зарплатню

Новообрані депутати розповіли, в яких комітетах працюватимуть. Так, Ігор Лапін бачить себе в комітеті з питань національної безпеки та оборони, плюс - в комітеті щодо здійснення правосуддя. «Це те, в чому я можу розібратися, і в чому я розбираюся», - каже він.

А ось Ігор Гузь не проти працювати в комітеті з питань молодіжної політики, спорту, туризму. Адже ці напрямки курував свого часу і в Луцькій міській раді, і в облраді. Та він не виключає, що долучиться до роботи бюджетного комітету, щоб «витягувати» гроші для свого округу.

До слова, він стверджує, що вже написав заяву про складання депутатського мандату як депутата облради і підготував запит на звільнення з посади заступника голови облради.

Прокоментували вони й заяву свого уже колеги – Мустафи Найєма, який балотувався у ВР від Блоку Петра Порошенка. Нагадаємо, журналіст зазначив, що на одну зарплату депутата в Києві важко прожити. Тому багато хто буде спокушатися отримувати зарплату від депутатів-олігархів.

Відтак, депутатам має бути достатньо коштів, щоб вони не відволікаючись на проблеми із заробітком, думали про народ.

«Це прийняте рішення було чисто популістське. Хто за нього голосував? Там немає тих, хто живе на цю зарплату. Приїдемо в Київ - розберемося. Коли депутат ще думатиме, де заробити гроші для сім’ї, то «ляже» під когось. Має бути достатньо коштів, щоб він думав про державу, а не думав, під кого лягти. Нічого поганого Мустафа не сказав, висловив, що з популістським рішенням розберемося. Не жив у Києві, не знаю, чи можна прожити на ту зарплату», - каже Ігор Лапін.

А Ігор Гузь додає: «Так, несправедливо, коли пенсія 1200, а нардеп отримує 6 000. Та ще й війна в країні. Але ж депутати – слуги свого народу, тож і в Києві сидіти не будуть – все їздитимуть в округи. Ось тільки поїздом довго, а машиною дорого». Щоправда, його більше турбує, хто забажає за зарплату в 2,5 тисячі гривень стати його помічником у Києві. Мовляв, за такі гроші і перспектива бути помічником депутата Верховної Ради України, не надто радує. А самі до Києва жити не перебираються. Переконують, тільки на час роботи комітетів та пленарних засідань.

«Ми не скаржимося, але якщо це буде продовжуватися, то дуже багато депутатів які не мільйонери, – будуть на зарплаті в когось іншого. Людина вразлива до всяких спокус. На хліб хватить. Тут треба виходити з реалій. Тиждень, який ми маємо в округах працювати, витратимо на переміщення в поїздах», - кажуть депутати.

Про місцеві вибори, дрес-код та підтримку

Представники Народного фронту переконують, що до ВР нині увійшли «нові» політсили. Те ж треба зробити й на місцях. Адже за рік (місцеві вибори очікуються на жовтень наступного року) Опозиційний блок, регіонали в місцевих радах можуть зробити «чорну справу» – не дати впроваджувати реформи, які робитиме новий парламент. Тож, вибори до місцевих органів влади, кажуть, треба робити якнайшвидше.

А ось, чи домовлятимуться вони з іншими депутатами-волинянинами, кажуть, все залежить від ініціатив.

«Байдуже, від якої політсили той депутат, який мене підтримує, якщо це в інтересах людей. Особисте переносити на загальнодержавний рівень не буду», - каже Ігор Лапін і переконує, що з групою «Континіум» навіть не знайомий: Ігоря Єремеєва бачив всього 5 разів, а Степана Івахіва навіть вживу не стрічав. До слова, у Верховній Раді чоловік, який відомий лучанам з біл-бордів, як «кандидат в камуфляжі», вже й костюм купив. А одяг, який носить на всі заходи (камуфляж), одягав бо «зручно».

Власне, новообрані депутати вже заявляють про вступ до коаліції: Ігор Гузь як партієць Народного фронту, а Ігор Лапін як мажоритарник. Та зізнаються, до переговорів їх не долучали бо ж вони «депутати нові, які вчаться. Є без нас, кому займатися коаліційними переговорами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Антон Показати IP 14 Листопада 2014 14:47
Я аж сльозу пустив, бідолахи.... Як же вони там, у Києві проживуть? А давайте у супермаркетах скриньки поставимо, будемо гроші збирати на доплату Гузю та його помічнику, щоб були "незалежними"! Вже тошнить від отого їхнього бла-бла-бла...
хічкок до Антон Показати IP 14 Листопада 2014 15:13
А Гузь всіх своїх деФФченок в помічниці забере? А помічників теж за наш рахунок будуть отримувати...
Богуслав до хічкок Показати IP 14 Листопада 2014 15:28
Ну всіх, а не всіх, але знатну помічницю, через яку Ксю від нього пішла, точно забере)
Всезнайко до хічкок Показати IP 14 Листопада 2014 21:31
МАЙКУ мОСКВИЧ У ПОМІЧНИКИ!!!
Всезнайко до Антон Показати IP 14 Листопада 2014 21:33
Два Ігора, яких так назвали в честь Олімпійських Ігор...
Роман Показати IP 14 Листопада 2014 14:53
"Є без нас, кому займатися коаліційними переговорами"- ці останні слова просто вбили. Народ голосував, щоб вони відстоювали їх інтереси, а не перекладали на плечі інших цей обов'язок. Те що Гузь, як партійний цього не робив - пів біди, а Лапін мажоритарник - це жах. Хороший початок панове, далі буде весело.... Були бідні на мозок, обрали ще бідніших.
www до Роман Показати IP 14 Листопада 2014 15:15
Вони пєшки! В них є "пахани" які і кажуть що і як робити і вони будуть робити! Особисто Гузь буде робити те, що скаже Мартиненко!
Анонім до www Показати IP 14 Листопада 2014 20:19
во во.....вони у ВР ніхто і звати їх не як.
З княжого Показати IP 14 Листопада 2014 14:59
Я фігію з Гузя, то і йому зарплата мала! Його попередник Мельник на неї не скаржився! Окрім зарплати є безкоштовний проїзд, компенсація за пальне, готель безплатний, жрачка в столові ВР теж дешева, що ще треба тим слугам народу, щоб жити в Києві?
Анонім до З княжого Показати IP 14 Листопада 2014 21:48
Бачили ж очі, що вибирали то тепер їжте, хоч повилазьте. Ще не раз Мельника згадають...
123 до З княжого Показати IP 15 Листопада 2014 10:45
А ви згадайте, які зарплати у суддів, прокурорів, міністрів...І що, не крадуть? Може просто одразу віддати їм усе , щоб не було що і красти?
555 Показати IP 14 Листопада 2014 15:03
Два придурка як вони вже дістали нас луцьких лапін готуй мило а ти гусь духовку!!!
Лузь Показати IP 14 Листопада 2014 15:04
А коли будуть займатися економікою? Звідки в бюджеті з'являться гроші, якщо тепер нова влада та кабмін дадуть собі зарплати ще більші, ніж "папередники"? Але при "папередниках" промисловість худо-бідно працювала, в тому числі Донбас давав вугілля на-гора та промисловість Донбасу платила в бюджет податки. Що маємо тепер - Крим тю-тю, пів-Донбасу теж тю-тю. Промисловість стоїть. Ми воюємо і закінчувати не збираємось. Що далі? Дике поле? А не час вже сідати та договарюватися?
віто Показати IP 14 Листопада 2014 15:10
Якщо ви, хлопці думаєте, що переможців не судять, то не у вашому випадку. Увага до результатів вашої роботи буде потрійною, і за словом в кишеню ніхто не полізе, як і ви слів не підбирали свого часу. Депутат-не ходок по кабінетах за грішми. Ви маєте створити систему, в якій люди зможуть жити на зароблене, і будуть жити саме на зароблене. Якщо потягнете в іншу сторону-баки для сміття вас чекатимуть.
громада до віто Показати IP 14 Листопада 2014 15:19
Якщо знімуть недоторканість і буде погана робота(а вона 100% така буде) буде ініціюватись питання про припинення депутатства громадою і думаю, що скоро так і буде! терпіти вже ніхто не буде таких пройдох!!! Вітіва і Ко.вистачило!!!
Анонім Показати IP 14 Листопада 2014 15:17
А ціх "розумників" ціни, курс бакса, економіка, зарплати, пенсії, стипендії, соцвиплати... не турбують???!!! Хто обрав - готуйтесь...
гузю і лапіну Показати IP 14 Листопада 2014 15:17
Панове, я скажу Вам по-секрету, не довгим буде Ваше "дупутатство". Я просто так, по-земляцкому, попереджаю - при таких темпах падіння рівня життя довго в стінах цього зборища блатних і нищих (Верховній Раді) Ви не всидите - полетите вниз головою на майдінівсьу бруківку з палаючої будівлі. В народу вже терпець обривається, невже Ви, розумники паперові, цього не бачите?
Дьодік до гузю і лапіну Показати IP 14 Листопада 2014 15:24
100% - у мене таке ж передчуття.
Дмитро до гузю і лапіну Показати IP 14 Листопада 2014 15:33
згідний з Вами, але ж їм ці слова до одного місця
Лапін Показати IP 14 Листопада 2014 15:38
Та це все бр'єд, я вам скажу чесно, але один раз: я брехав, брешу і буду брехати, бо бабки рулять світом. І вибори, як ішли, ми тиснули на членів ОВК, ну, хтось скаже "Ой, який негідник", а я скажу так: "Та мені с*ати, що ви кажете", за моєю спиною стадо баранів, яким я скажу, що гівно - це шоколадка, і вони будуть його їсти і говорити про солодкий смак. Тому не мрійте про щасливе життя, у цьому світі усе вирішують гроші, щастя не буде нікому, хто не краде, не бреше, не ділиться і не підставляє вій зад.
костя остенбакен Показати IP 14 Листопада 2014 15:41
А долбаний "вояка" лапін накінець то зніме військову форму, чи так і буде ходити ряженим клоуном?
інга зайонц до костя остенбакен Показати IP 14 Листопада 2014 16:22
Він ще скоро на неї повісить медальки 'за решалово в суді' і 'за розвод Луцьких виборців-лохів'
Укропчик до костя остенбакен Показати IP 14 Листопада 2014 16:29
бачив те чмо у луцьку на вулиці, було бажання вийти з автівки і морду набити. захисник сраний... як у суді так і на фронті...
виборець Показати IP 14 Листопада 2014 15:43
Шановні депутати ! Починайте працювати -роботи непочатий край ,але ж вам подавай дострокові місцеві! Що , немає куди державні гроші подіти ? .
Анонім Показати IP 14 Листопада 2014 15:53
як на мене гузь це якась баба базарна ,бла.бла.бла....
Ізя до Анонім Показати IP 14 Листопада 2014 16:29
тринда він
777 Показати IP 14 Листопада 2014 17:19
Переоденьте кто нибудь этого воина, никак из образа рэмбо не выйдет.
порспект розваг Показати IP 14 Листопада 2014 17:58
Так все бабульки отбирает Еремеев ,нет у них теперь денег.Отрабатывать будут,пахать ка кони.А чьей МОЛОДЬЮ будет заниматся Гузь..той которая (ну вы сами понимаете или та которая еще осталась от Башкаленка и Покойника.) так там ее много,вас двоих не хватит.А взятки за спорт тоже вам нести..или все остнеться по старому.Куда деньги приносить) Вы хоть адрес напишите..)Вам до мая максимум там сидеть ну и за одно кредит на ХУи-н.дай выплатить.Чуть чуть))))А кто из вас клоунов это знает что такое Экономика)))).ну да от куда вам знать,
Всезнайко до порспект розваг Показати IP 14 Листопада 2014 22:28
коментар було видалено
666 Показати IP 14 Листопада 2014 18:00
Гузь сраколиз,а лапін використав що приймав участь в АТО а тепер забуде про все Надійтесь люди хто голусував за цих "розумих людей" життя вже кращає
KharkovSx Показати IP 14 Листопада 2014 18:48
Как же вас всех Жаба душит...)))) Пишите еще - поднимаете настроение...)))) !!
оракул до KharkovSx Показати IP 14 Листопада 2014 19:11
Боже, скільки невдоволених, що самі не стали дупутатами! Вгамуйтесь. Значить не судьба.
Анонім Показати IP 14 Листопада 2014 19:14
Придурки волиняни пожинайте .... обрали 3х олігархів і двох 2дурків...
Анонім до Анонім Показати IP 14 Листопада 2014 21:56
придурків
розум Показати IP 14 Листопада 2014 19:55
Що вибрали, то вибрали...
Стосується всіх Показати IP 14 Листопада 2014 20:04
коментар було видалено
Київ Показати IP 14 Листопада 2014 20:23
Бідкаються вони нещасні, все вже вирішено за них. Цікаво чи шукають вони тих помічників? Я свою роботу помічником у 2013 році теж з 2500 грн. починала. Штат можна організувати, було б бажання. Тут я його не бачу
Военком Показати IP 14 Листопада 2014 21:12
Краще б Гузь розказав як вiд армii закосив.
Правда Показати IP 14 Листопада 2014 23:08
Гузь з рупором поїхав до Києва, буде вчити молодь кричати, і правильно губа до нього притуляти. Лапін мабуть також своїх вірних псів повезе за собою....велечних луцький підприємців із самооборони міста.
Лучанин Показати IP 15 Листопада 2014 01:14
два дибила ето сила
студент Показати IP 15 Листопада 2014 01:17
Нехай їдуть з богом і щоб не поверталися сюди ніколи.
Сергій Осійчук Показати IP 15 Листопада 2014 01:58
кількість депутатів ВР терміново необхідно зменшувати до 300. і вибори проводити за партійними відкритими списками.
гуцул до Сергій Осійчук Показати IP 15 Листопада 2014 10:05
Ні в якому разі!!! Ті партії - то лайно!!! А у мажоритарці люди обрали, люди знають кого і знають з кого питати і при потребі можуть відізвати і переобрати нового! Так правильно, демократично і так треба щоб було! А у тих списках і партіях більшість пройдох і нероб!!!
гуцул Показати IP 15 Листопада 2014 10:01
От як люди голосували за такого Гузя? Їхні сини, чоловіки, браття... на війну йшли, гинули, а воно мало того, що від армії відкосило, так ще і добровольцем не пішло, а себе у груди б'є - я патріот!:) Що за люди???:(
Права секторша Показати IP 15 Листопада 2014 11:22
Клоун Лапін на питання одного свого знайомого чим буде займатися у Верховній Раді, відповів, що бурштином та митницею. Кого обрали? То якесь масове самодурство. Людину, яка на кожному кроці де треба і не треба заявляє: "Не всер..мось!"
Ірина Показати IP 15 Листопада 2014 21:20
Тішить, що не олігархи.
туг Показати IP 16 Листопада 2014 00:30
то стане олігархом з вашою поміччю,найшла оправдання свому ватизму і тупізму
ЛУЧАНКА Показати IP 25 Листопада 2014 23:53
Чому видалили позитивний відгук про Ігоря Гузя????
Лучанин Показати IP 2 Липня 2015 20:18
А гузь то неуспел попасть в верховну раду и уже подделывал пропуска, аферюга, языл то подвешаний а сам в слове х-й 3 ошибки делает. Настоящий Гусь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus