USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Суд відпустив керівника «Укрексімбанку» під заставу в 2,9 мільйона

18 Листопада 2019 21:39
Печерський районний суд Києва звільнив з-під варти голову «Укрексімбанку» Олександра Гриценка і зобов’язав його протягом п’яти тижнів внести заставу в розмірі 2,9 мільйона гривень.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні 18 листопада, повідомляє Радіо Свобода.

Прокуратура просила більш суворий захід: арешт з альтернативою застави у 100 мільйонів гривень.

Служба безпеки України 16 листопада повідомила, що затримала голову правління державного «Укрексімбанку» Олександра Гриценка у рамках кримінального провадження, відкритого за статтями «створення злочинної організації», «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом».

Зокрема, повідомили в СБУ, Гриценка підозрюють у сприянні легалізації доходів, одержаних незаконним шляхом високопосадовцями часів колишнього президента Віктора Януковича. «Зловживаючи своїм службовим становищем, затриманий вивів з-під арешту майно одного з медіа-холдингів», – заявили в СБУ.

В СБУ не уточнювали, про який медіахолдинг ідеться. Але раніше «Укрексімбанк» в одному з епізодів пов’язували з «Українським медіа холдингом» (UMH), кінцевим бенефіціаром якого є Сергій Курченко – підприємець часів президента Віктора Януковича, нині втікач до Росії, якого називали «гаманцем Януковича».

У лютому 2018 року сайт арабської телекомпанії «Аль-Джазіра» оприлюднив статтю, що мала вигляд журналістського розслідування і стверджувала, зокрема, що Курченко, купуючи цей холдинг 2013 року, взяв кредит у державному «Укрексімбанку» (до приходу Гриценка в цей банк) і що ці гроші були брудними, бо походять із позики, забезпеченої вкраденими активами.

У грудні 2017 року рішенням суду був накладений арешт на цінні папери, корпоративні й інтелектуальні права, а також частину нерухомого майна цього холдингу. У вересні 2019-го суд передав майнові й корпоративні права групи «Український медіа холдинг» в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА).

АТ «Укрексімбанк» («Державний експортно-імпортний банк України») є акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі в особі Кабінету міністрів.

Олександр Гриценко очолив його правління в серпні 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus