USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд залишив на волі матір двох дітей, яка насмерть збила односельчанку

13 Вересня 2016 22:22
Згідно з вироком суду, жінка, яка насмерть збила односельчанку, не опиниться за гратами. Жінку визнали винною, однак суд звільнив винуватця від відбування основного покарання й призначив їй два роки іспитового терміну.

Так, Іваничівський районний суд Волинської області під головуванням судді А. Шумського 1 вересня 2016 року розглянув кримінальне провадження про обвинувачення уродженки села Бутини, Сокальського району, Львівської області.

29 червня 2016 року близько 10:00 жінка, перебуваючи за кермом автомобіля марки «Мерседес Бенц» моделі «Віто», виїжджала з власного подвір'я заднім ходом, не переконалась в його безпечності, допустила неуважність і допустила смертельний наїзд на сусідку.

На суді жінка пояснила, що бачила односельчанку, яка йшла паралельно її автомобілю. Тільки вона почала рух, як її авто у щось вперлося. Вона не знала і не могла передбачити, що потерпіла буде переходити дорогу, минаючи її авто позаду, в той час, як автомобіль працював.

Суд визнав її винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 КК України і призначив їй покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Жінку не позбавили водійських прав, бо вона має на утриманні двох малолітніх дітей шкільного віку, які потребують підвезення до школи, оскільки проживають віддалено, та має з чоловіком спільний бізнес - магазин будівельних матеріалів, для якого необхідна доставка товарів, у зв'язку з чим їй необхідне посвідчення водія.

Оскільки водій визнала себе винною, розкаялася, є активним членом громадської ради при районній державній адміністрації, де представляє інтереси Іваничівської селищної громади, бере активну участь у всіх заходах Іваничівщини, є меценатом багатьох заходів, що проводяться у селищі, виховує двох неповнолітніх дітей, і загалом сусіди відгукуються щодо неї позитивно, то на підставі статті 75 КК України її звільнили від відбування призначеного покарання, якщо вона протягом двохрічного іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї відповідно до статті 76 КК України обов'язки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Просто Показати IP 14 Вересня 2016 08:00
Даже без останнього абзацу, вірне рішення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus