USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Суд змусив Білий дім оприлюднити листи щодо військової допомоги Україні

15 Травня 2020 08:29
Суддя Емі Джексон видала запит з вимогою до адміністрації президента США Дональда Трампа надати електронне листування, в якому йшлося про військову допомогу Україні і, зокрема, вказівку президента про призупинку такої допомоги.

Про це повідомив заступник юриста бюджетного управління Білого дому Гедер Уолш, якого цитує «Голос Америки» з посиланням на Law and Crime.

Рішення було ухвалене за позовом видання The New York Times в рамках закону про доступ до інформації. Раніше Білий дім відмовив у наданні документів виданню, посилаючись на застосування виконавчого привілею.

«Конкретно, документи в цій категорії – це електронне листування президента, або віце-президента, або безпосередніх радників президента стосовно президентського рішення про обсяг, терміни та мету затримки військової допомоги Україні», розповів Уолш.

Нагадаємо, президенту США Дональду Трампу оголосили імпічмент на основі звинувачень у тиску на Україну – він став лише третім американським лідером, якому офіційно пред’явлені звинувачення у відповідності з Конституцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus