USD 39.56 39.80
  • USD 39.56 39.80
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.72 9.90

Суд на Волині: міграційники таки відповідатимуть за подвійні ціни на паспорти

9 Квітня 2013 08:48
Працівники управління державної міграційної служби в області понесуть відповідальність за те, що виготовляли закордонні паспорти за подвійними тарифами. Обласна прокуратура таки довела неправомірність дій паспортистів у суді. А тому дісталось усім причетним до цієї справи службовцям: окремим – догани, а комусь – і позбавлення рангу, - йдеться на ТРК «Аверс».


«Всі порушення будуть усунені, а винні покарані», – обіцяють міграційники головуючій у справі Вірі Смокович. Клопочуться, мовляв, про закриття справи шляхом примирення сторін.

Однак на засідання з’явилась й одна із третіх сторін. Представник страхової компанії УСО подав клопотання на дозвіл слухання справи без їхньої присутності. А от юрист державного підприємства «Документ» Юрій Джулай до засідання підготувався заздалегідь - журналістів у залі суду не було, як не велось і відеозйомки, - йдеться в публікації «Аверс».

Своєю чергою, представник прокуратури Сергій Самчук наполягав на задоволені позову.

Вислухавши всіх, головуюча у справі Віра Смокович пішла до нарадчої кімнати.

Наприкінці Віра Смокович зауважила: «Визнати протиправними дії УДМСу Волинської області щодо стягнення з громадян коштів за послуги з оформлення паспорта для виїзду за кордон не передбаченим декретом Кабміну про державне мито».

А ще суддя зобов’язала міграційників, аби ті розмістили якомога більше інформації про умови та правдиву вартість отримання закордонних паспортів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
янат Показати IP 9 Квітня 2013 08:54
то всетаки скільки треба платити
Ігор Показати IP 9 Квітня 2013 09:01
Шановні журналісти. Ви хоч читаєте те, що пишете? Граматичні помилки в назві теми?!!!
Андрій Показати IP 9 Квітня 2013 09:02
То скільки тепер буде коштувати загранпаспорт?
лучани Показати IP 9 Квітня 2013 09:19
Це чисте шахрайство. Чинуш не штрафувати потрібно ,а притягувати саджати.
DK Показати IP 9 Квітня 2013 09:20
За грати усю ту алчну, бюрократичну шайку - кинути, що геть страх втратили, наглості і борзості - немає меж.
васьок Показати IP 9 Квітня 2013 09:39
Не віриться що справедливість восторжествує.
андрiй76 Показати IP 9 Квітня 2013 10:49
Оце й усе???...Всього навсього догана?...А де штрафи,а де хоча б умовне позбавлення волі? Стільки часу "дерли" з людей подвійні тарифи нагло і не ховаючись і відбулися тільки легеньким переляком? Мда...Є над чим задуматись..."Да здравствует украинский суд-самый гуманный суд в мире"...
місцевий Показати IP 9 Квітня 2013 14:25
для DK. А ви думаєте, що якщо почнуть саджати, то хтось з шишок отримає термін? Найдуть "козла отпущенья" от і все. А всі ті грошики йдуть далеко наверх, тут аби 10 частина осідала. Якщо суд визнає, що гроші здираються незаконно то хай вже притягують до відповідальності тих, хто затверджував закони, акти і інші правові документи. Я більш як впевнений, що всі ці побори узгоджені, придумані та одобрені в Києві чи Донецьку. Хоча, можливо, якщо такі ухвали будуть по всій Україні щось почне мінятись. Але я думаю, що "світлі уми" нашої неньки знайдуть інші шляхи для поборів....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus