USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Суд не відпустив Гурича на підписку. Фото

25 Червня 2010 16:33
Луцький міськрайонний суд ухвалив взяття під варту директора СГК «Прогрес» Микола Гурича, якого підозрюють у фінансових махінаціях.

Про це пише ВП.

Своїм рішенням від 25 червня суд задовольнив подання слідчого прокуратури про вжиття запобіжного заходу до підозрюваного. Слідчий довів своє подання тим, що Гурич на підписці про невиїзд може впливати на свідків у справі.

Крім того, на суді стало відомо про порушення кримінальної справи від 22 червня 2010-го «про навмисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням працівником своїх службових обов’язків».

Натомість, захисник обвинуваченого вважає, що подання слідчого є безпідставними та задоволенню не підлягає. Мовляв, Гурич на виклики слідчого з’являвся, слідства не уникав.

«Суд вважає, що подання старшого слідчого прокуратури підлягає задоволенню», – виголосив на засіданні суддя Андрій Сівчук.

Щодо скарги адвоката Щирби про нібито незаконне затримання Гурича 15 червня 2010 року, то суд вважає, що скарга задоволенню не підлягає. Адже за даними фактами прокуратура провела перевірку, в результаті якої і була порушена кримінальна справа за «фактом втручання невстановленими особами у діяльність працівника правоохоронного органу та умисного завдання цьому працівникові тілесних ушкоджень».

«Тому затримання Гурича 15 червня 2010 року не можливо вважати незаконним», – констатував суддя.

Суд постановив строк утримання під вартою врахувати з моменту затримання на період строку досудового слідства.

На засіданні суду стало відомо, що кримінальну справу було порушено за фактом заволодіння коштами банку та державного бюджету, шляхом створення фіктивного підприємства.

У свою чергу на засіданні суду адвокат підсудного зауважив, що підприємницьку діяльність Гурича працівники прокуратури називають злочинною діяльністю, звинувачуючи його у скоєнні особливо тяжких злочинів.

«Про скоєння особливо тяжких злочинів говорити ще досить передчасно. Сьогодні питання його вини взагалі не повинно розглядатись, і питання доведеності його вини не повинно обговорюватись», – зауважив адвокат.

Він наголосив, що йдеться лише про підстави зміни запобіжного заходу.

«Фактично, подання було розглянуто ще 18 червня. Нами подана апеляція до суду, але вчора вона була залишена без розгляду. Та підстава, що Гуричу пред’явлено обвинувачення станом на 18 червня не могло розглядатися, як підстава для того, щоб задовольнити частково подання слідчого.

Звинувачення йому не пред’явлено і по сьогоднішній день. Адвокати про це завчасно попереджені не були. Я вважаю, що подання слідчого є безпідставними і задоволенню не підлягає.

А те, що порушена кримінальна справа 22 червня, я розцінюю, як спробу працівників правоохоронних органів самих себе захистити», –зазначив на судовому засіданні адвокат Юрій Щирба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus