USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Суддя КСУ, який писав текст рішення щодо антикорупційної реформи, подав у відставку

30 Жовтня 2020 15:44
Суддя Конституційного суду Ігор Сліденко повідомив, що ще на початку жовтня написав заяву про звільнення через тиск з боку Офісу президента.

Про це він повідомив на брифінгу 30 жовтня, пише Бабель.

«Після того, як на мене був здійснений прямий тиск з боку представників Офісу президента перед усними слуханнями увечері 7 жовтня, коли мені подзвонили і сказали, що я себе веду неправильно і в зв’язку з цим у мене будуть проблеми, 8 жовтня вранці я написав заяву про відставку», — зазначив суддя.

За його словами, наразі ця заява перебуває у суді і саме він має її розглянути. Зроблять це тоді, коли питання про звільнення потрапить до порядку денного. Сам Сліденко зазначив, що переконуватиме колег, щоб ті підтримали його заяву.

Водночас суддя відмовився називати прізвища людей, які чинили на нього тиск. Він підкреслив, що зробить це, якщо буде слідство у цій справі.

Також Сліденко повідомив і про свій конфлікт із Національним агентством з питань запобігання корупції. Він розповів, що у період новорічних свят був у відпустці за кордоном, потім були вихідні, і на роботу він вийшов приблизно 8-9 січня. Тоді ж він зміг заповнити спеціальний листок із відомостями про зарплату, що мав зробити раніше. Сліденко пояснив, що відправив усі дані до НАЗК, але там відмовилися їх приймати і не пояснили причини.

Саме Ігор Сліденко був доповідачем та автором рішення Конституційного суду про неконституційність статті ККУ про недостовірне декларування, а також низки повноважень НАЗК.

Нагадаємо, 27 жовтня Велика палата КСУ визнала неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування та приховування майна. Суд розглядав справу за поданням 47 депутатів.

29 жовтня відбулися термінові засідання Кабінету міністрів і Ради національної безпеки та оборони. Після цього на розпорядження уряду НАЗК з 00:00 30 жовтня відкрило доступ до реєстру електронних декларацій — реєстр не працював з вечора 28 жовтня.

Президент Володимир Зеленський подав до Ради законопроєкт, який передбачає звільнення усіх суддів Конституційного суду та початок відбору нового складу КСУ. Також він пропонує нардепам визнати рішення Конституційного суду про неконституційність певних положень антикорупційного закону нікчемними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
скептик Показати IP 30 Жовтня 2020 15:53
щонайменше заяви повинні написати всі судді, які проголосували ЗА
1 до скептик Показати IP 30 Жовтня 2020 17:44
Їм потрібна пожиттєва пенсія, а не звільнення у звязку з корупцією чи порушенням закону. От і вся відставка.
Artur Показати IP 30 Жовтня 2020 16:15
Це все дешеве кіно для людей. Поміняти склад давно вирішили, але потрібно зробити фон негідників у них. А ви далі їжте цю фігню
Йой йой до Artur Показати IP 30 Жовтня 2020 17:44
А наші депутати молодці, добре придумали з конституційним зверненням. Ой молодці наші.
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2020 16:17
Президент, читай конституцию. По твоему желанию и хотению решение суда отменить нельзя. Есть сильное ощущение, что на этом президентство Зе закончится.
? до Анонім Показати IP 30 Жовтня 2020 17:24
И что ты зе сделаешь? упадешь с дивана?
скептик Показати IP 30 Жовтня 2020 16:28
публічна заява судді про вчинення на нього тиску. де кримінальна справа ?
олександр Показати IP 30 Жовтня 2020 19:08
зеленський робить круглі очі як в сірка що нагадив та каже я нічого не знав а насправді є представник президента в КС тому без відома президента це рішення не маогло бути прийняте. Зеленський і медведчук одного поля ягоди
Фахівець Показати IP 30 Жовтня 2020 19:31
Ба, скільки юристів-фахівців в коментарях
скептик до Фахівець Показати IP 30 Жовтня 2020 20:53
юристи-фахівці в УРКАїні ? нє дєлайтє мнє смєяться. тут закон як дишло - куди повернеш, туди й вийшло
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2020 23:07
Сегодня скандальный судья КС Слиденко, ранее являвшийся героем Майдана и за заслуги по юридическому обслуживанию массовых беспорядков назначенный в Конституционный Суд в марте 2014 года, заявил, что подал в отставку в начале октября. Многие эксперты связали это со скандалом на почве последних решений КС. На самом деле недалёкий фигурант несколько месяцев шантажировал своим возможным увольнением Государственное управление делами, в чьё ведение входит Дом отдыха Конча Заспа, где герой революции бесплатно использует несколько жилых помещений. С августа этого года санаторий выселил всех постояльцев для заселения вместо них детей-сирот и детей, пострадавших от насилия родителей или оказавшихся в тяжёлой жизненной ситуации, передав номера благотворительному фонду Отчий дом. В течении двух месяцев из санатория выселились все жильцы, кроме судьи Конституционного Суда Слиденко, который имея своё жильё в центре Киева на Институтской, всё же, как настоящий герой Революции, посчитал необходимым отказать детям в заселении и остался проживать там за счёт заведения. Судья периодически вступал в конфликты с администрацией пансионата, пугал их руководителей, вызывал полицию и угрожал Государственному управлению делами ответить на выселение соответствующими голосованиями в КС. Участниками перманентных инцидентов с судьей были дежурные пансионата, медсестры и другие работники, закреплявшие конфликты с фигурантом пояснительными записками, докладными и жалобами участковому. Мое предложение простое — показать тупицу крупным планом по телевизору, вывернуть наизнанку его дешёвую жизнь и к утру за гриву выкинуть из детского пансионата. В отставку он собрался.
Андрій Показати IP 31 Жовтня 2020 09:17
У спільноти хочу спитати - чому К*У не скасував усі неякісні закони, яких відсотків 99 і чому вдома сидите ... благії? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus