USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Суддю, яка з’їла талони на бензин, засудили до 2 років умовно

28 Січня 2010 17:16
Верховний Суд відхилив касаційну скаргу колишньої судді Березнівського районного суду Рівненської області. Залишив у силі вирок Волинського апеляційного суду, який засудив жінку до 2 років умовно за звинуваченням у хабарництві.
Колишня суддя з Рівненщини, отримавши талони на автомобільне пальне, пообіцяла звільнити за це підсудного від покарання з випробувальним терміном. Цей факт задокументували працівники СБУ спільно з прокуратурою Рівненської області 24 вересня 2007 року.
Під час затримання суддя намагалась знищити талони на бензин – кілька паперових талонів вона проковтнула.
21 листопада 2007-го Президент своїм указом відсторонив суддю від виконання обов’язків через порушення проти неї карної справи. 3 жовтня 2008 року звільнив її з посади.
Кримінальна справа розглядалася торік у жовтні в апеляційному суді Волинської області. Суд визнав жінку винною і засудив до 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік.
Однак засуджена не погодилася з цим вироком – свою провину не визнала та подала касацію до Верховного Суду. Оскаржив рішення суду у зв’язку з м’якістю покарання і державний обвинувач у кримінальній справі з прокуратури Волинської області.
12 січня Верховний Суд розглянув касаційні скарги та залишив попередній вирок стосовно судді-хабарниці без змін, - повідомляє прес-центр СБ України.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus