USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні скасували талони на прийом до лікаря

14 Березня 2018 11:52
Міністерство охорони здоров’я України скасувало морально застарілі форми первинної облікової документації, до яких, зокрема, відносяться талони на прийом до лікаря. Також скасовуються контрольна карта диспансерного нагляду, книга запису викликів лікарів додому, медична картка студента і медична карта дитини для вступу в школу та дитячий садок.

Відповідний указ набрав чинності 13 березня, передає ТСН.

Згідно з наказом, скасовуються останні талони в медичних закладах - талон амбулаторного пацієнта, талон на прийом до лікаря та талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів.

Віднині для вступу до школи або в дитячий садок медична карта дитини є непотрібною. Її форма є недійсною, від батьків не мають права її вимагати. Діти мають пройти тільки звичайні медичні огляди у свого лікаря, та отримати стандартну довідку.

“Протягом десятиріч лікарі, медсестри та працівники реєстратури заповнювали вручну стоси паперів. Вони не мали практичної необхідності, але займали купу сил лікарів, години очікування пацієнтів та гектари лісу. Проте на відміну від лісу, котрий можна виростити знову, не можна повернути час лікарів та пацієнтів. Ми переходимо на нову філософію збору статистики: має заповнюватись тільки потрібна інформація, в зручному форматі та місці”, - написала у Facebook в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Макс Показати IP 14 Березня 2018 12:44
Медична карта дитини є необхідною! Звідки медсестрі в школі чи в садочку знати, чи хворіла дитина, реакцію на ліки, індивідуальні симптоми? Супрун - дика баба з Дикого Заходу.
Максові до Макс Показати IP 14 Березня 2018 14:26
В медичній карті для вступу невказують чим хворіла диина і тим більше реакцію на ліки. Твоє незнання і некомпетентність в цьому питанні дає тобі (і 12 -тьом заплюсовавшим тебе) право ображати людину, Можливо не Супрун дика, можливо люди у нас дикі
Анатоль_ Показати IP 14 Березня 2018 12:56
А може то добре для нас? Може ще дякувати будемо Супрун за добро та ласку?
Анонім Показати IP 14 Березня 2018 13:33
Тепер все про пацієнта буде в фейсбуці
Супрун Показати IP 14 Березня 2018 14:25
Супрун це тільки підставна особа, як і Гонтарєва, руками яких у країні все робиться як найгірше.А потім їм спокійно дадуть виїхати з країни.
Лучанка Показати IP 14 Березня 2018 14:37
Супрун - страшна баба і всіх гарних ненавидить от і вирішила знищити. А сама залишиться одна і гарна.
ігор луцький Показати IP 14 Березня 2018 14:38
Відмінна якогось папірця подається як рехформа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus