USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Судитимуть членів ОЗГ, які збували фальшиві євро на Волині

31 Січня 2018 12:17
Прокуратура Волині затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконні оборудки з підробленими банкнотами номіналом 500 євро, вчинені трьома громадянами Республіки Білорусь.

Про це інформує прес-служба прокуратури області.

61-річний мешканець Мінська та його набагато молодші спільники - 36- та 35-річний, у грудні 2016 року скоїли на території Волині три епізоди збуту восьми підроблених банкнот номіналом 500 євро та три епізоди закінченого замаху на збут шести таких купюр.

Зловмисники збули одну банкноту касиру відділення банку в Ковелі, а сімома банкнотами розрахувалися, придбавши у магазинах Ковеля та Нововолинська ювелірних виробів на понад 100 тис. грн.

Ще три спроби збути перероблену з банкнот банку Зімбабве «валюту» не вдалися, адже пильні касири банків та продавці магазинів у Ковелі й Любомлі відмовилися її приймати.

Нині двох молодших членів злочинної групи обвинувачують у зберіганні, перевезенні, ввезенні в Україну з метою збуту, замаху на збут та збуті підробленої іноземної валюти (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 199, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 199), а організатора ОЗГ – ще і у використанні завідомо підробленого документа, який видається чи посвідчується нотаріусом (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 358 КК України), адже, в'їжджаючи в Україну, він використав підроблене доручення на транспортний засіб.

Невдовзі всі члени організованої злочинної групи постануть перед судом, який і обере їм міру покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus