USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Грабіжники-гастролери, які викрали у валютника на Волині понад 1 млн, постануть перед судом

29 Січня 2021 17:21
Судитимуть злочинну групу, яка займалася розбоєм та грабежем на території двох областей.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Злочинців судитимуть за грабіж, вчинений в особливо великих розмірах або організованою групою (ч.5 ст.186) та за розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (ч.4 ст.187) Кримінального Кодексу України.

Досудовим слідством встановлено, що упродовж червня-серпня 2020 року вони вчинили грабіж на території Тернопільської області та розбій на території Волині.

Неофіційний керівник «банди», який раніше мав проблеми з законом, розробив цілий план злочинної діяльності, який передбачав домовленість з іншими особами на вчинення спільних протиправних дій, розподіл обов’язків між учасниками злочинної групи, підшукання об’єктів вчинення злочинів, у власності яких могли бути кошти та цінності у великих та особливо великих розмірах.

Таких двох спільників він знайшов, і вже 24 червня у м. Кременець на Тернопільщині угрупування пограбувало місцевого 63-річного громадянина. Нанісши потерпілому тілесні ушкодження, злочинці заволоділи майже мільйоном гривень, належних чоловікові. Тоді їм вдалось втекти.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, діючи повторно, відповідно до розробленого плану злочинної діяльності, на початку серпня 2020 року бандугрупування підшукало собі нову жертву: цього разу 58-річного мешканця Нововолинська. 2 серпня зловмисники раптово вчинили напад на нього з метою заволодіння його майном, застосувавши насильство, небезпечне для життя та здоров’я потерпілого, та розпиливши газ в очі. Забравши більше мільйона гривень, бандити втекли на автомобілі BMW М-3 у невідомому напрямку.

Завдяки спільним зусиллям працівників карного розшуку ГУНП у Волинській області, Нововолинського відділення поліції та рівненських патрульних зловмисників затримали на стаціонарному посту приблизно через півтори години після скоєння розбою. Їх одразу ж помістили в ізолятор тимчасового тримання, згодом оголосили про підозри у вчиненні злочинів. Нині ж обвинувальні акти спрямовано до суду.

Членам злочинного угрупування загрожує до 15 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Податкова Показати IP 29 Січня 2021 19:12
Валютник теж сплатить штраф за незаконні валютні операції????
Анонім Показати IP 29 Січня 2021 20:40
Такої професії, як "валютник" - в Україні не існує... якщо тільки в його "широких" штанинах не лежить ліцензія НБУ на здійснення валюто-обмінних операцій... А братву, що любить "трусити" людей, треба закривати на довго, або на рудники... бажано уранові:))
ФОП Показати IP 29 Січня 2021 22:06
Сьогодні бабуся з петрушкою дуже великий порушник,а валютник то нормально...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus