USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Сумнівна операція: політолог про скандал довкола НАБУ

3 Грудня 2017 12:58
НАБУ, зайнявшись політикою, у своїй діяльності допустило низку помилок. А сумнівні методи якими діє відомство, підриває жовіру до організації.

Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив глава центру «Третій сектор», політолог Андрій Золотарьов.

«НАБУ - орган зовнішнього управління, який був створений під тиском США і Великобританії. Але агентство, вдарившись у політику, допустило цілу низку помилок. Як показала справа Борислава Розенблата (народний депутат, фігурант «бурштинової справи» - ред.), НАБУ діяли сумнівними методами. А сумнівні дії не тільки ведуть до сумнівних результатів, а й підривають довіру до самої організації. У НАБУ була можливість діяти чистими руками, але воно нею не скористалося», - вважає політолог.

На думку Золотарьова, через недалекоглядність голови НАБУ Артема Ситника, детектив агентства став об'єктом кримінального переслідування і реагування СБУ і Генпрокуратури в обставинах, що склалися цілком адекватно.

«Отже, не можна не задатися питанням: чи відповідає пан Ситник займаній посаді? І чи не час робити висновки? ККД діяльності НАБУ об'єктивно нікчемний», - міркує політолог.

На думку експерта, на тлі скандалу фігура генпрокурора Юрія Луценка виглядає вигідніше і переконливіше, ніж персона глави НАБУ.

Зауважимо, сьогодні Генеральна прокуратура звинуватила НАБУ в штучному створенні ситуацій для викриття хабарників.

26 вересня в Службу безпеки України (СБУ) за власною ініціативою звернувся перший заступник голови Державної міграційної служби України Діна Пимахова із заявою про скоєння стосовно неї злочину - провокації підкупу. 27 вересня слідчі ГПУ внесли в ЕРДР відомості про вчинення злочину, СБУ невідкладно розпочала комплекс негласних слідчих дій. 29 листопада агента НАБУ затримали при спробі передати хабар чиновниці. Своєю чергою, у НАБУ повідомили, що їх агент діяв у рамках спецоперації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus