USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бійки антикорупціонерів: що не поділили Холодницький та Ситник

19 Вересня 2018 21:33
Протистояння між Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро перейшло в силову фазу. Конфлікт із дорожньо-транспортною пригодою за участю спецпризначенців НАБУ та співробітників САП стався за квартал від Антикорупційної прокуратури. САП твердить - НАБУвці заволоділи їхнім мікроавтобусом, водія побили, а на їхній машині здійснили масштабну аварію.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

САП зловила детективів НАБУ, коли ті встановлювали прослушку в кабінеті очільника антикорупційної прокуратури Холодницького. Інформація з'являється після обіду. Уже за годину в Мережі шириться відео, яке, принаймні, частково підтверджує ці дані.

Події на кадрах - біля входу в лікарню Охматдит, за квартал від офісу САП. Що саме тут відбувається - спершу зрозуміти важко. Вочевидь, що силовики з нашивками НАБУ намагаються відтіснити автора відео. Іще за хвилину сріблястий мікроавтобус "Фольксваген" наїжджає просто на людину, яка знімає ці кадри, і спричиняє аварію в стилі доміно.

Першим пояснити, що сталося, зголошується САП. До преси виходить очільник антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Його версія подій така: біля офісу САП помітили підозрілих кабельників. Вони тягнули дріт від лікарні Охматдит до будівлі САП. Документів не показували. Прокурори САП виявили шпигунський кабель і викликали СБУ. Тим часом прибули силовики НАБУ. Вони виштовхнули водія САП зі сріблястого "Фольксвагена", зламавши йому руку, а за кермо сів нібито водій НАБУ і спричинив аварію.

Тим часом директор НАБУ Артем Ситник коментувати інцидент відряджає прес-секретаря. Вона заявляє, що НАБУ не намагалося встановити "жучків" у кабінеті Холодницького, а жодного їхнього детектива не затримували.

Керівник НАБУ Артем Ситник згодом запевнив, що "жучків" у САП вони сьогодні не встановлювали і звинуватив САП у тому, що вони заблокували його підлеглих - детективів НАБУ.

"На території Охматдиту проводилися санкціоновані процесуальні дії. Стався інцидент, дійсно, дуже дивний, коли їхали наші співробітники з управління спеціальних операцій, вони були заблоковані автомобілями САП. Причини цього блокування пояснено не було. Потім наші працівники вжили заходів для того, щоб це блокування зняти і поїхати в подальшому виконувати свої службові обов'язки. З приводу цього інциденту подаємо також заяву в Національну поліцію", - сказав Ситник.

Іще навесні керівник САП виявив у своєму офісному акваріумі "жучки". Їх вставило НАБУ. Вони встигли записати, як Холодницький, зокрема, попереджає та інструктує фігурантів проваджень. Утім Холодницький відбувся доганою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 19 Вересня 2018 22:08
Это Украина, детка!
Я Показати IP 20 Вересня 2018 05:22
шоу
Вася Показати IP 20 Вересня 2018 08:24
В АТО всіх там помирятся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus