USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суперліга: луцькі волейболістки опустилися на третє місце

9 Квітня 2017 17:39
Останнього ігрового дня першого фінального туру Суперліги в Тернополі луцька волейбольна команда «Волинь-Університет-ОДЮСШ» програла лідеру вітчизняного чемпіонату – южненському «Хіміку».

«Хімік» зі старту повів 2:0, але після серії помилок в прийомі дозволив супернику стати лідером – 3:2, 5:4, 6:5. Завдяки двом ейсам Міни Томіч «Хімік» вийшов вперед, а блок закріпив перевагу южненської команди перед першим технічною перервою – 8:6. Надалі різниця в рахунку повільно зростала, і Южне не зустріло особливого спротиву у цій партії – 25:18.

Більше боротьби глядачі побачили у наступному сеті. Луцька команда не збиралася складати зброю і довгий час грала на рівних з підопічним Андрія Романовича. На першу перерву суперники пішли з мінімальною перевагою «Хіміка» – 8:7. Довгий час команди відповідали ударом на удар, не даючи опонентові відірватися більше, ніж на одне очко. Так тривало до позначки «20», поки паритет не порушила «Волинь». Анастасія Тищенко зіграла блок-аут. 20:22 – попереду луцькі волейболістки. А незабаром вони заробили подвійний сетбол. Втім, Катерина Дудник завдяки двом атакам з «четвірки» зрівняла рахунок. Але знову Тищенко, і знову сетбол – 24:25. Та «Хімік» зумів відігратися, а переможну крапку для своєї команди поставила Катерина Сильченкова – 28:26.

Ще краще розпочали підопічні Богуслава Галицького третю партію і зі старту вели – 0:5. Южненським волейболісткам довелося докласти чимало зусиль, аби виправити ситуацію. Зламати опір волинянок їм вдалося вже на другому десятку – 14:11, 21:14 і 25:15.

«Волинь-Університет-ОДЮСШ» - «Хімік» - 0:3 (18:25, 26:28, 15:25)

«Волинь»: Тищенко, Скрипник, Яцків, Осачук, Рудик (к), Собчук; Карасьова (л), Даньчак. Тренер – Богуслав Галицький.

«Хімік»: Дудник, Дрозд, Політанська (к), Чернуха, І.Молодцова, Томіч; Степанчук (л), Сильченкова, Карпець, Нємцева, Напалкова. Тренер – Андрій Романович.

Кращим снайпером матчу стала сербська легіонерка «Хіміка» Міна Томіч, яка набрала 14 очок. Її одноклубниця Катерини Дудник набрала 13 балів. У складі луцької команди результативною грою відзначилася Тетяна Яцків – 13 очок (3 на блоці).

«Дівчата добре зіграли, і це враховуючи те, що «Хімік» грав основним складом. Після туру в Тернополі всі команди залишилися на своїх місцях. Ми знову на третьому місці, і в Южному все почнеться заново. Відповідно «Білозгар», «Галичанка» і ми продовжуємо боротьбу за срібло», - розповів головний тренер лучанок Богуслав Галицький.

Нагадаємо, першого для «Волинь» обіграла тернопільську «Галичанку», а наступного поступилася вінницькому «Білозгару».

Після першого зіграного туру «Хімік» майже забезпечив собі сьоме чемпіонство. А за «срібло» продовжують боротися трійка Тернопіль-Луцьк-Вінниця. У турнірній таблиці їх відділяє лише по одному очку. Останній з’їзний тур відбудеться в Южному 20-22 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus