USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суперзахищена «флешка» отримала функцію самознищення

20 Липня 2009 17:11
Компанія IronKey анонсувала найбільш захищений USB-накопичувач на флеш-пам’яті, так звану «флешку». Про це 20 липня повідомляють «Волинські Новини».
Модель S200 має водонепроникний та стійкий до температури і магнітних полів корпус. Він виконаний з цілісного шматка алюмінію, а внутрішні порожнини залиті спеціальною смолою. Як заявила сама компанія, її нова модель стала першим і поки єдиним USB-накопичувачем, який пройшов американські тести безпеки FIPS 140-2 Security Level 3.
Окрім механічної надійності, флешка захищає інформацію від спроб несанкціонованого доступу. Дані, записані на неї, шифруються з використанням 256-розрядного алгоритму, а при введенні пароля потрібні особливі мікросхеми – «ключі». Крім того, на флешці встановлений антивірус, який не дозволяє реалізувати функцію автозапуску додатків.
Нарешті, останньою страховкою є механізм самознищення даних. Якщо пароль десять разів поспіль був введений неправильно, IronKey активує функцію самознищення. Звичайно, вона не вибухне, але всі записані дані будуть знищені шляхом фізичного перезапису кожного байта наявної інформації із застосуванням технології «flash-trash», що перетворює інформацію на «сміття».
Основними споживачами S200, як очікується, стануть військові, а також державні і комерційні структури. Флешка суміщатиметься з OS Windows XP, 2000, Vista, Mac OS X, Linux. Обсяг пам’яті – від 4 до 16 гігабайт, – пише сайт ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus