USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Сусідка погрожувала поліцією, але ми не злякалися»: за кошти, зібрані на дитячому блокпосту в Луцьку, придбали «очі» для БПЛА

18 Вересня 2022 15:01
У одному із луцьких дворів на проспекті Відродження, 18 діти облаштували справжній блокпост, аби долучитися до майбутньої перемоги та бодай чимось допомогти українським захисникам.

Попри те, що батьки підтримали малечу, досить вороже до такого вияву дитячого патріотизму поставились сусіди, погрожуючи юним волонтерам поліцією. Утім, навіть не зважаючи на погрози, восьмеро юних лучан не злякалися і продовжили допомагати захисникам наскільки могли.

«Якщо наші воїни не бояться захищати нас від росіян, від куль і танків, то ми також не маємо права здаватися і повинні робити усе задля майбутньої перемоги», – каже 9-річний Дмитро Миронюк, який називає себе «капітаном» блокпоста.

Хлопці запевняють, що збирають допомогу для армії разом із друзями лише в позашкільний час.


«Зупиняємо машини і просимо сказати пароль «паляниця». Вони кажуть. Тоді ми відповідаємо «Слава Україні!» А вони «Героям Слава!» Потім просимо одну гривню або скільки не шкода для ЗСУ. Деякі люди відгукуються, деякі проїжджають повз. Були й такі, які ображали нас. Одна тітка нам сказала, що викличе поліцію. Але не викликала», – розповідає про механізм та особливості роботи «блокпоста» юний волонтер Андрійко Козак.
Мама одного із хлопців Марія Мікула каже, що до ідеї збирати гроші на потреби військових віднеслась позитивно. Утім додає, що просила лише, щоб діти були обережними і не кидались під машини.

«Мені ж все це видно з вікна квартири. Спочатку діти зібрані кошти кидали у волонтерську скарбничку в одному з супермакетів, але потім, щоб їх не звинувачували у тому, що забирають собі ті гроші, вирішили віддати їх волонтерам», – розповідає жінка.

І хоч сума, зібрана школярами, є відносно невеликою – 2 тисячі гривень (для заокруглення суми тато одного із хлопців додав близько 200 гривень), проте діти запевняють: «Допомагали з любов’ю».
Окрім грошей, юні лучани та їхні батьки передали для воїнів коробку із медикаментами та матеріалом для перев’язки.
Виручені дітьми кошти спрямували на придбання для підрозділу аеророзвідки Сил Спеціальних Операцій ЗСУ на південному напрямку спеціальної камери з платою керування із широким кутом огляду FPV Run Cam Hybrid 4k вартістю 5300 грн.

Камера буде слугувати «очима» для ударного БПЛА «Бик», розробленого інженерами ініцативної групи військовослужбовців ССО ЗСУ для нанесення ударів у глибокому тилу ворога.
Процес народження ударного БПЛА «Бик»

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus