USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Сузір’я Дів»: у Луцьку презентували психологічний роман Дари Корній

7 Червня 2018 22:50
Новий роман Дари Корній «Сузір’я Дів» написаний не у звичному стилі «фентезі», а у новому – «соціальній прозі». Як розповіла сама авторка, її книга - про жіночі долі й історію кохання, про страждання та виклики дл землі Великої Волині.

Презентація книги «Сузір’я Дів» відбулася 7 черня у луцькій книгарні «Є».

Коли почала писати книгу, каже Дара Корній, то несподівано для себе побачила, що це не фентезі, а психологічна проза.

«Навіть не скажу, що це соціальна проза для жінок, адже перші читачі цієї книги – чоловіки, які писали рецензію. Я вперше зачепилася за цю тему й обійшлася без фінтів «фентезі». У книзі жіночі долі пов’язані мов нитками, наче сузір’я. Це психологічно-соціальна проза. А розпочалося все з історичної складової: моя близька подруга збирає відомості про Сокальщину, й розповіла історію «про чорне серце Потоцького». Оскільки я містик, то почала цікавитися та черпати сюжет з нашої минувшини. А пишучи реальну історію, треба писати досконало, тому мою книгу перечитували краєзнавці та вказували на помилки», - розповіла авторка.


Історія від Дари Корній торкається періоду часів правління родів Потоцьких і Комаровських.

«Мої персонажі не вигадані, а історії з життя – це люди, які є навколо нас. Варто було лише спостерігати та писати про них, починаючи від неосвічених селян до «мажорів», які ніколи й не працювали. Усі ці образи є людьми навколо нас. І коли я зачитувала частину книги десь у Львові чи Івано-Франківську, то люди казали, що впізнають своїх знайомих та сусідів», - зауважує письменниця.


Розказуючи коротко про зміст книги, авторка розповідає, що однією із сюжетних ліній - є історія дівчини Василини. Вона мешкає біля річки Буг, а поряд стародавній монастир, у якому, за легендами, сховане «чорне серце Потоцького». «Від себе не треба вимагати забагато, інколи, варто відпустити ситуацію, що і зробила наприкінці наша героїня Василина», - додала Дара Корній.

Дара Корній – українська сучасна письменниця. Володарка відзнаки «Золотий письменник України» (2016 рік). Пише і для дітей, і для дорослих. Сумарний наклад її творів – біля 200 тис. примірників. Працює в жанрі соціально-побутової прози та в жанрі міського фентезі, гармонійно вплітаючи в сучасний світ елементи слов’янської дохристиянської міфології, майстерно використовуючи народні казки, легенди, обряди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus