USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Свавіллям білоруських митників зайнявся Клімчук

15 Травня 2012 16:47
Ситуацію, яка склалась на кордоні з Білоруссю, зокрема на митному посту в Мокранах, обговорить голова Волинської ОДА Борис Клімчук із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні.
Про це пише «Волинь-нова».
Нагадаємо, віднедавна білоруські митники вдались до встановлення окремої черги для українців. Тобто, всі їхні транспортні засоби проходять через «червоний коридор», тому годинами доводиться простоювати водіям, доки пройдуть митне оформлення

Серед тих, хто потрапив у «червоний коридор», був і депутат Ратнівської районної ради Володимир Сінчук із села Жиричі. На сесії районної ради він виступив із депутатським запитом, який адресував голові облдержадміністрації Борису Клімчуку, в якому просив його через консульство вирішити цю проблему. Запит депутата підтримали одноголосно.

Від Бориса Клімчука на депутатський запит Володимира Сінчука надійшла відповідь, яку було озвучено на черговій сесії райради. У ній, зокрема, повідомляється, що керівництво Луцького прикордонного загону здійснило комплекс заходів щодо реагування на скарги громадян України, які під час перетину державного кордону в пунктах пропуску для автомобільного сполучення «Доманове» та «Дольськ» заявляли про невиправдано тривале оформлення їхніх транспортних засобів на території Республіки Білорусь представниками контрольних служб РБ.
Більшість скарг надійшла на виведення транспортних засобів громадян України в «червоний коридор», збільшення часу очікування при поверненні в Україну, повільне оформлення документів та проведення процедур поглибленого огляду автомобілів.
«Означені факти суперечать статті 5 Договору про дружбу, добросусідство і співпрацю між Україною і Республікою Білорусь від 17.07.1995 року», ‒ йдеться у повідомленні.

Через це, констатує Борис Клімчук, по лінії прикордонно-представницького апарату надіслано листи на реагування командирам Брестської прикордонної групи та Пінського прикордонного загону Прикордонних військ Республіки Білорусь, запроваджено опитування громадян України у всіх пунктах пропуску на ділянці відповідальності Луцького прикордонного загону.
Від посадових осіб прикордонної служби Республіки Білорусь отримано відповідь про те, що ніяких розпоряджень щодо змін процедури прикордонного контролю громадян України з Державного комітету прикордонної служби Республіки Білорусь не надходило.

З офіційного листа-розʼяснення стало відомо, що заходи з реєстрації громадян України в пунктах пропуску Республіки Білорусь у «червоному коридорі» здійснюються з посиланням на главу 48 Митного кодексу Митного союзу та статті 6 та 8, де зазначено про необхідність письмового декларування транспорт них засобів у смугах «червоний коридор», зареєстрованих на території держав, що не входять до країн-членів Митного союзу, та часовими показниками процедур митного контролю одного транспортного засобу до 20 хвилин, прикордонного контролю ‒ від 2 до 10 хвилин залежно від кількості пасажирів.

Виходячи з цього, керівництво Луцького прикордонного загону подало до штабу Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України пропозиції для обговорення ситуації, що виникла, на більш високому рівні.

Крім того, зазначив Борис Клімчук, порушене питання включене до порядку денного програми зустрічі голови обласної державної адміністрації з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні, яка відбудеться найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макар Показати IP 16 Травня 2012 11:55
Белоруcька влада просто виконує кремлівські накази по тиску на Україну з метою втягування нашої держави в Митний союз( новий путінський проект "русскава мира").Це плата білорусами за втрату своєї незалежності,але це тільки початок.Якщо українцям не вдастя відтиснути від влади антиукраїнську донецьку камарилью,то через кілька років від нашої держави не залишиться навіть назви.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus