USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Священики не вірять, що храм згорів через електропроводку

10 Квітня 2015 12:50
Священики знищеної вогнем Іллінської церкви не вірять у «несправність електропроводки».

Так, згідно з попередньою інформацією, причина займання храму - "коротке замикання" електропроводки, про це йдеться на сторінках «Вістей Каменя».

Проте місцеві священики не вірять, що пожежа трапилась саме через її несправність, пояснюючи, що загоряння почалося зовні, а не всередині храму. Власне, таким чином деяке церковне майно залишилося неушкодженим.

Нагадаємо, 7 квітня ввечері стало відомо про пожежу у Свято-Іллінському храмі Української Православної Церкви, розташованому на площі Культури у Камені-Каширському.

Церква згоріла повністю. Утім працівникам ДСНС разом із громадою вдалося врятувати від знищення всі ікони та церковне приладдя.
Люди спільними зусиллями прибирали згарище.

Зазначимо, офіційна версія загоряння та сума збитків встановлюються.


Окрім того, місцеві мешканці нарікають на роботу пожежників та запевняють, що діяли вони необдумано і що храм згорів через їх легковажність.

«Коли почалося задимлення і величезного вогню ще не було – пожежники не допускали нас до гасіння, мовляв, ми самі все владнаємо. Пожежу можна було загасити ще до того, як полум’я пішло доверху. Місцеві чоловіки кричали їм услід, тому що полум’я гасили надто повільно» - говорить місцева вірянка Любов К.

«Від задимлення до загорання храму минуло біля години, чому за цей час пожежники нічого не зробили? Їм не вистачає компетентності чи знову приїхали без води і з несправним обладнанням?» – пишуть у соцмережах.

Натомість начальник Камінь-Каширського районного відділу майор служби цивільного захисту Багнюк Андрій запевняє, що люди заважали пожежникам повноцінно працювати.

«Я особисто перебував на місці події. Представникам нашого підрозділу не вдалося врятувати храм, проте разом із священиками та вірянами встигли винесли звідти цінне майно.
На місці пожежі були задіяні 10 одиниць рятувально-пожежної техніки. Наш підрозділ – 3 одиниці та місцеві пожежні охорони із сусідніх районів.
Було свято Благовіщення, тому багато місцевих мешканців перебували напідпитку та поводились неадекватно. Заважали пожежникам: відбирали ствол, мовляв, вміють гасити пожежу значно краще, через що працівникам міліції довелося їх заспокоювати», - розповів Багнюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
DJYJ Показати IP 10 Квітня 2015 13:08
Благодатний вогонь зарано зійшов от і усе, а коли священник не вірить то вже повний не професіоналіізм
Дмитро Показати IP 10 Квітня 2015 13:15
ще скажіть що то путін спалив ...
Петро Показати IP 10 Квітня 2015 16:13
Святі отці, не беріть гріх, а чистосердечно признайтеся і визнайте свою помилку, адже пожежа трапилась саме через блокхауз, тому загоряння почалося зовні всередині між памяткою архітектури яка простояла століттями, і вашими меркантильними інтересами, примхами обкладаючи блокхаузом власне, таким чином деяке церковне майно залишилося неушкодженим. Покайтеся і всім перекажіть, щоби більше памяток архітектури не руйнували.
ВУдман до Петро Показати IP 11 Квітня 2015 00:54
100% погоджжуюсь.... але ж їм потрібно знайти крайнього.
Волинянин Показати IP 10 Квітня 2015 20:52
Паскуди Московського патріархату
міша Показати IP 10 Квітня 2015 20:52
то все диявол, яка електропродка, дійсно
Анонім Показати IP 10 Квітня 2015 23:47
це вже не православна перша церква, яку свідоміти на україні підпалили... причому - весь час підпалюють тільки церкви московського патріархату - це вони так війну із путіним ведуть, напевно що.
переглянув Показати IP 11 Квітня 2015 07:04
А кочегар частенько кагором причащався на котлі підігрівав
Анонім Показати IP 15 Квітня 2015 12:13
До якої конфесії не відноситься Храм Божий великий гріх його палити (якщо це підпал)
Василь Показати IP 15 Квітня 2015 16:11
От якого гарного синка-спеціаліста вигодував отець Степан. Як гарно провів експертизу. Всі навколо винні і пожежники, і кляті містяни, які не піддаються його політінформаціям. Всі, крім власне недбалого керівника. І нічого, що тисячі свідків бачили, що задимлення почалося зверху і з середини, і нічого що пан отець заборонив відчиняти церкву без його дозволу, і пожежники не мали змоги десь з пів-години добратися до осередку загорання, і нічого, що реконструкція зроблена не належним чином і без будь яких дозволів. Син Степана сам провів експертизу і зробив висновки.... І на всякий випадок миттєво( також без будь-яких дозволів) прибрав залишки згарища, щоб ніхто не вздумав провести іншу, справжню експертизу. Як кажуть, піддчистив улики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus