USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Святкування у 2017 році обійдуться Луцьку в понад 2 мільйони

16 Листопада 2016 15:27
Програма фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у Луцьку на 2017 рік передбачає видатків у понад 2 мільйони гривень.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 16 листопада.

Так, начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів ознайомила членів виконкому з заходами і фестивалями культурно-мистецького спрямування на 2017 рік.

Зокрема, у січні передбачаються наступні заходи: «Етно-фестиваль «Різдво у Луцьку», різдвяно-обрядове дійство «Три празники в гості», Фестиваль вертепів «З Різдвом Христовим», Фестиваль «Різдвяні піснеспіви», цикл заходів «Зимова казка».

У лютому: заходи до Дня Героїв Небесної Сотні, літературно-мистецькі заходи з нагоди 146-ої річниці від Дня народження Лесі Українки, Заходи в рамках програми «Літературні відкриття».

В березні передбачили літературно-мистецькі заходи «Шана Кобзареві», літературний конкурс «Книгоманія-2017», міжнародний конкурс баяністів-акордеоністів «InterSvitiazaccomusik», тиждень дитячого читання, конкурс дитячих хорових колективів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

У квітні запланували виставку-конкурс «Писанковий дивосвіт», конкурс українсько-польської поезії, мистецький проект «Танцює Волинь», кінофестиваль пам’яті Бориса Ревенка.

На травень вирішили зорганізувати мистецькі презентації «Український Великдень», фестиваль «Великодні передзвони», етно-фестиваль «Великдень у Луцьку», етно-проект «Ой, весна, весна – днем красна», заходи до Дня пам’яті та примирення, заходи з нагоди Дня матері, театралізоване свято «Мамина колискова», Всеукраїнський фестиваль «Вишиті обереги єднання», заходи з нагоди Дня Європи, фестиваль лялькових театрів «Мій маленький театр», заходи в рамках програми «Літературні відкриття», Міжнародну акцію «Ніч музеїв», Свято народного танцю та духової музики, Всеукраїнський конкурс виконавців на сопілці і цимбалах «Волинська гуковиця», фестиваль «Ти не згасла, зоре ясна» ім.О.Самохваленка, музичний фестиваль «Шопенівська весна».

У червні запланували провести мистецьку рейтингову акцію серед обдарованих дітей «Овація», фестиваль ідей для дозвілля дітей, Заходи в рамках програми «Бібліотека-територія дитинства», мистецький пленер «Озерний вітер».

У липні мають відбутися: творчий проект «Волинська княжна», фестиваль каліграфії, шрифта і книги «Простір літер».

На серпень запланували всеукраїнський фестиваль «Медовий спас», заходи з нагоди Дня Незалежності України та Дня міста Луцька, мистецький проект «Луцьк. Кроки минулого», інтеркультурний фестиваль, конкурс на створення Гімну міста Луцька, Міжнародний пленер «Солом’яне диво», мистецьку акцію «Кобзарське віче», Фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині», мистецьке дійство «Лучеськ Великий», міжнародний дитячий фестиваль народного та сучасного танцю і музики «Діти світу», міжнародний фестиваль «ArtJazz Cooperation».

Вересень також має бути охоплений програмою. Відтак, мають відбутися заходи з нагоди Дня українського кіно, Міжнародний театральний фестиваль «Мандрівний вішак», Всеукраїнський фестиваль читців імені Лесі Українки, Заходи з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, підсумок рейтингової акції серед бібліотечних закладів «Бібліотека. Інформація. Інновація», фестиваль авторської пісні, фото і кіно «Вітрила пригод».

У жовтні запланували заходи з нагоди Дня музики, заходи з нагоди Дня художника, заходи в рамках програми «Літературні відкриття», Всеукраїнський фестиваль анімації «Задзеркалля», міжнародний літературний фестиваль «MERIDIANLUTSK», міжнародний музичний фестиваль «Стравінський і Україна», цикл заходів «За Україну, за її волю!», фестиваль патріотичної пісні «У піснях мого народу – доля України», творчий проект «Стародавній Луцьк - епоха доблесті», міжнародний конкурс бандуристів «Волинський кобзарик», фестиваль-конкурс виконавців на народних інструментах.

Натомість у листопаді мають зреалізувати творчий проект «Сторінками історії Художнього музею м. Луцька», заходи з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, заходи з нагоди 60-річчя Палацу культури, заходи до Дня української писемності і мови, заходи в рамках програми «Літературні відкриття», мистецька акція «ArtМайдан. Україна Єдина», заходи з вшанування пам'яті Данила Братковського.

На грудень же запланували акцію «Миколай пам’ятає про всіх», театралізоване свято засвічення головної новорічної ялинки Луцька, творчий проект «Різдвяна майстерня», літературно-мистецькі заходи «Зустрічаємо Різдво», мистецький проект «Дива Коляди», заходи в рамках Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus