USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Свято Маковея накрила пелена скорботи та смерті», - Михаїл

14 Серпня 2014 14:36
21-річного волинянина Артема Карабана, який загинув під час бойових дій на Савур Могилі, відспівали сьогодні, 14 серпня, у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. Після того, як церковники заспівали «Вічную пам’ять», митрополит Луцький і Волинський Михаїл виголосив тужливу проповідь.

Він зазначив, що сьогодні православні світу вшановують радісне свято Маковея. Але радість волинян перемішалась зі смутком. І не радіє наше серце, адже його накрила непоправна втрата – пелена смерті забрала одного із кращих воїнів, героя, який захищав Україну на Сході.

Священик пригадав, як за декілька днів до похорон його запитали: «А як будемо ховати, так як зазвичай?»

«Та що ж це за звичай такий? Ніколи не було у нас такого звичаю і не буде! Ми ніколи не зможемо змиритися зі смертю молодих хлопців й будемо берегти в пам’яті обличчя тих, хто поклав життя за рідну землю», - звернувся священик до присутніх у храмі.

Також духівник зазначив, що як і в останньому поховальному піснеспіві «Вічная пам'ять», волиняни не забудуть загиблого героя, бо він, на відміну від російських найманців, пішов захищати Україну з любов’ю.

«Євангелія повчає нас любити ворогів своїх. Але один святий мудрець сказав: ненавидіти ворогів Божих та ворогів Вітчизни, але любити ворогів особистих. І ми будемо пильнувати і захищати свій край, шанувати своїх героїв, називати їхніми іменами вулиці та проспекти. Бо ми їх любимо. Не лише батьки та рідні сьогодні у чорних хустках, а ми усі у скорботі. Тепер наше головне завдання – втішити та підтримати огорнену горем родину. За що загинув кремезний як дуб, молодий чоловік? Видно, Бог визначив, що такі вірні люди потрібні на небесах», - наголосив Михаїл.

Опісля труну із тілом Артема понесли на Театральний майдан міста для проведення громадської панахиди.
На площу прийшло декілька сотень лучан. І літні люди, й молодь, не могли стримати щирих сліз співчуття родині загиблого. Героя проводили в останню путь усім містом...
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus