USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Світлофори, транспорт та вивіз сміття: на що найбільше скаржилися лучани в серпні

8 Вересня 2021 07:00
Протягом серпня мешканці Луцька скаржилися на роботу громадського транспорту, відсутність водопостачання в помешканнях, несвоєчасний вивіз сміття, неналежну роботу світлофорів і зупинку ліфтів.

Директорка департаменту ЦНАП Лариса Карп’як розповіла, що протягом серпня у групу оперативного реагування 15-80 надійшло 1960 звернень.

Зокрема, 141 звернення було передано на реагування ДКП «Луцьктепло».

«Працівники підприємства посилено готуються до початку опалювального сезону. Тому 2 серпня була відновлена робота після профілактичного ремонту котельні на вулиці Карбишева, 2б. Протягом місяця ліквідовано витоки на вулицях Кравчука, 10, 16, 20, Гетьмана Мазепи, Сагайдачного, 4, Даньшина, 10 та низку інших», – сказала Лариса Карп’як.

Водночас надходили нарікання на недостатні параметри гарячого водопостачання від мешканців будинків на вулицях Кравчука, 12 та Конякіна, 29б.

125 звернень було передано на виконання ПрАТ «Волиньобленерго».

Ще 118 телефонних повідомлень було переадресовано «Луцькводоканалу». Працівники підприємства за місяць ліквідували пориви водопроводів на вулицях Чернишевського, 114б, Ніла Хасевича, 4, 6, Шевченка, 40, Кравчука, 2, Ярощука, 24. Закрито колодязі на проспекті Соборності, 29, ліквідовано провалля біля колодязів на вулицях Степана Бандери, Конякіна, 14б, Ківерцівській та проспекті Грушевського.

Також працівники водоканалу проводять роботи з прочистки мереж зовнішньої каналізації.

Про проблеми з водопостачанням повідомляли і мешканці сіл Богушівка та Олександрівка.

41 звернення передали підприємству «Луцькспецкомунтранс». Про несвоєчасний вивіз твердих побутових відходів, гілля, пластикової тари повідомляли мешканці з проспекту Волі, 49, вулиць Новочерчинської, Дорошенка, 20б, проспекту Соборності, 30.

Окрім того, працівники «Луцькспецкомунтрансу» прочистили мережу зливової каналізації на вулицях Коперника, 53, Чехова, 2, проспекті Відродження, 13.

Працівники «Луцьксвітла» отримали 40 повідомлень. Вони провели роботи з відновлення освітлення на вулицях Писаревського, 7, Федорова, 1, 2б, Кравчука, 7, Роговій, 38, Шевченка, у селах Тарасове, Дачне, Рокині. Також забезпечили належну роботу світлофорів на вулицях Чернишевського-Ковельській, Дубнівській, 71 та проспекті Грушевського, 21.

Наразі у зв’язку з закінченням терміну експлуатації в житлових будинках зупинено 32 ліфти.

Читати ще: «Це спрямована на заробіток кампанія», – Луцький міський голова про ремонт ліфтів

До «Укртелекому» передано 12 звернень щодо ремонту колодязів зв’язку на вулиці Чернишевського, 114, пошкодження ліній на вулиці Івана Франка.

«Протягом серпня значно зменшилася кількість повідомлень щодо неприємного запаху в повітрі. З цього приводу було передано у відділ екології 42 звернення. Крім цього, шість дзвінків стосувалися викидів чорного диму в повітря з цукрового заводу», – інформувала Лариса Карп’як.

Читати ще: Зневоднення осаду на очисних «Луцькводокалу»: в місті вирішать питання поширення неприємного запаху

Муніципальна варта отримала 122 повідомлення. Працівники оперативно реагували на звернення лучан і завдяки виписаним приписам було покошено траву на вулицях Конякіна, 10, уздовж велодоріжки на вулиці Героїв УПА до села Жидичин та на території дитячого майданчика на проспекті Грушевського, 3. Прибрано цеглу, яка довгий час лежала біля будинку на проспекті Волі, 54, демонтовано опори на вулиці Задворецькій, закрито колодязі, підключені до приватного будинку на вулиці Космонавтів, 12, відновлено благоустрій на вулиці Червоного хреста, 2.

Працівники муніципальної варти щодня здійснюють контроль за дотриманням у місті правил паркування.

Зросла в серпні кількість нарікань на роботу громадського транспорту.

Читати ще: «Необхідно жорстко реагувати»: в Луцьку розриватимуть договори з перевізниками-порушниками

231 звернення було передано на реагування в житлово-комунальні підприємства міста. У результаті протягом серпня було прибрано повалені дерева на вулиці Конякіна, 14б, на території меморіалу, зрізано та прибрано гілля в сквері Героїв Майдану, на вулиці Кравчука, 18.

«На контролі залишаються поодинокі звернення щодо ремонту покрівлі в будинках на вулиці Янки Купали, 15, проспекті Молоді, 10а, ремонту дорожнього покриття на вулицях Залізничній, Карпенка-Карого, проспекті Відродження (на зупинці «Гімназія №18») та в селі Небіжка (вулиця Миру), а також щодо встановлення критого павільйону на зупинці громадського транспорту навпроти Нового ринку», – зазначила Лариса Карп’як

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Відроджeння Показати IP 8 Вересня 2021 11:11
На Відроджeння, від Північного ринку до зупинки 18 школа, трeба всі тротуари робити, ганьба, з візочком, просто жах якись від пeрeхрeстя Писарeвського-Відроджeння, до новой зупинки, жах, Профспілки-ноги можна поламати,Eстeт-багнюка, тротуара взагалі нeмає, що було , то будивництво разтрощило, Тотeм, постійно машини на тротуарі стоять, підприємeць повинний якось рахуватися, що люди нe мeтeлики чи йому закон нe писан?Далee дороги взагалі нeмає. Ганьба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus