USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Світовий банк надав Україні кредит на 350 мільйонів доларів

27 Червня 2020 15:45
Світовий банк ухвалив рішення надати Україні 350 мільйонів доларів кредиту в рамках першої позики на розвиток у сфері економічного відновлення на підтримку реформ та пом’якшення наслідків пандемії COVID-19.

Про це йдеться у прес-релізі Світового банку, передає Економічна правда.

Другий транш буде спрямований на підтримку подальшої земельної реформи та збільшенням пенсійних виплат.

«Пандемія COVID-19 спричинила стрімкий економічний спад, що позначився на доходах простих українців і малого бізнесу, та створив додаткове навантаження на державний бюджет», – заявив директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Бенерджі.

У Світовому банку зазначили, що «реструктуризація газового сектору шляхом створення незалежного оператора газотранспортної системи вже зараз забезпечує Україні отримання доходів від транзиту газу. Зміцнення антикорупційних інститутів націлене на запровадження однакових умов у приватному секторі та посилення довіри інвесторів. Врегулювання проблемних кредитів у державних банках допоможе підвищити ефективність та доступність кредитування українських компаній».

Раніше в рамках заходів щодо подолання наслідків COVID-19 Світовий банк ухвалив рішення про виділення Україні додаткового фінансування:

– 135 мільйонів доларів США на проєкт «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей»;

– 150 мільйонів доларів США на проєкт «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

Також готується пакет додаткової допомоги, що матиме безпосередній вплив на бенефіціарів з метою пом’якшення наслідків для найуразливіших верств населення, зазначили у Світовому банку.

Світовий банк є основним партнером України з розвитку. Після того, як Україна приєдналася до Світового банку у 1992 році, допомога Банку склала приблизно 14 мільярдів доларів США в рамках понад 80 проєктів та програм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 27 Червня 2020 16:05
Щастя то яке!!!
Европа все ближче... Показати IP 27 Червня 2020 19:16
Европа все ближче...
цени вже зашкалюють до Европа все ближче... Показати IP 27 Червня 2020 19:17
цени вже зашкалюють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus