USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.97

У Сирії - масштабна евакуація людей з 4 міст

14 Квітня 2017 16:25
Евакуація населення та бійців з чотирьох сирійських міст розпочалась сьогодні зранку, 14 квітня.

Про це повідомляє канал 24 з посиланням на Reuters, посилаючись на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, розташований у Лондоні.

За угодою між сирійською владою та повстанцями мають "обміняти" населення чотирьох міст, які тривалий час перебувають в облозі.

В обмін на евакуацію підконтрольних уряду міст Фуа та Кафрая з переважно шиїтським населенням, які блокуються повстанцями, офіційна влада Сирії дозволила евакуацію двох міст з сунітським населенням – Забадані та Мадаї, які розташовані недалеко від кордону з Ліваном і перебувають під контролем повстанців.

За повідомленням AFP, до міста Рашидіна прибуло близько 80 автобусів з людьми, яких вивезли з підконтрольних сирійському уряду міст. Загалом мають евакуювати близько 30 тисяч людей.

Тим часом, вже є докази застосування газу зарин, інформує Кореспондент.

У лікарнях Туреччини померли шість із 34 сирійців, доставлених туди після хіматаки в сирійській провінції Ідліб. Про це повідомляє Анадолу з посиланням на міністра охорони здоров'я Туреччини Реджепа Акдага.

"25-м постраждалим жителям населеного пункту Хан Шейхун була надана медична допомога, і вони вже виписані з лікарень. Лікування трьох постраждалих у ході хіматаки триває в лікарні провінції Хатай. На жаль, життя шести людей лікарям врятувати не вдалося. Спочатку мова йшла про трьох загиблих сирійців. На сьогодні ця цифра зросла удвічі", – розповів Акдаг.

Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ опублікував звіт, згідно з яким у 2016 році в Сирії загинула рекордна кількість дітей. Всього за минулий рік у Сирії були вбиті понад 650 дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus