USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сила духу та тенісні двобої: спортсмени з інвалідністю виборюють звання найсильнішого на Волині. Фото

9 Листопада 2019 15:54
У Луцьку розпочався чемпіонат області з настільного тенісу серед спортсменів із ураженнями опорно-рухового апарату та вадами слуху.

Турнір проходить у Дитячо-юнацькій спортивній школі №2 Луцької міської ради.Тут зібралися близько 40 спортсменів з різних куточків Волині, аби позмагатися за звання майстра ракетки. А ще – вкотре довести, що інвалідність не є перепоною на шляху саморозвитку, адже серед учасників є переможці та фіналісти змагань різних рівнів.
Чемпіонат розпочався з вітальних слів головного фахівця Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Андрія Рожка. Він представив спортсменам головного арбітра змагань – провідного тренера спортивної школи Володимира Маженкова.
Після виконання гімну України та традиційного побажання перемогти найсильнішому, спортсмени розпочали тенісні двобої. Поєдинки проходять одночасно на 5 столах. Загалом, тенісісти змагаються у трьох категоріях – на візках, стоячі та з вадами слуху. Головному арбітру допомагають юні асистенти, які слідкують за рахунком.
Організатори не розділяли учасників за віком, серед яких є тенісист 2006 року народження. Це, як каже Андрій Рожок, ще один аргумент на користь настільного тенісу. Навчитися грати та досягнути у ньому успіхів – ніколи не пізно.
До того ж, настільний теніс є паралімпійським видом спорту – одним із найпопулярніших у світі. Головне – правильний розрахунок навантажень, наполегливість та постійна робота. І сьогодні учасники змагань доводять це власним прикладом та досягненнями.


Фото Олександр Дурманенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus