USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

М’язисті дівчата у Луцьку: змагання з пауерліфтингу. ФОТО

3 Квітня 2013 18:00
Спортсмени майже з усіх областей завітали до Луцька на Перший Чемпіонат України з пауерліфтингу без використання спеціального спорядження.

Змагання розпочалися 3 квітня і триватимуть три дні у спорткомплексі «Динамо» за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці-Новий Луцьк».

Це, кажуть організатори, - перший чемпіонат України без використання спеціального спорядження. Раніше такі змагання офіційно не проводились.

Організатор турніру Володимир Горошко зазначив: «У традиційних турнірах з пауерліфтингу спортсмени використовують спеціальне екіпірування: жимові сорочки, наколінні бинти, спеціальне трико. Під час їх використання результат покращується, а на цьому чемпіонаті усього цього немає. Дозволяється лише важкоатлетичний пояс. Завдяки цьому можна побачити, яку реальні вагу може підняти важкоатлет. Тут стати чемпіоном найважче».

Загалом участь у змаганнях бере 150 важкоатлетів. Представлені усі вікові групи: юнаки та дівчата, юніори та юніорки, чоловіки та жінки. Вагова категорія - від 44 до 120 кілограмів.

Честь Волині відстоюватимуть 6 спортсменів.
Жінки: Світлана Пелих, Ірина Воробйова, вагова категорія - до 63 кілограмів.
Чоловіки: Олександр Шишкін (74 кілограми), Юрій Білюга (83 кілограми), Іван Маркевич (93 кілограми).
Юніори: Ігор Сивий (до 120 кілограм).

Заслужений тренер України Олег Хом’як сподівається на позитивний результат спортсменів: «Торік Ірина Воробйова була чемпіонкою України з жиму лежачи без використання спеціального екіпірування. Була другою на кубку України з пауерліфтингу. В цьому році була другою на чемпіонаті України з жиму лежачи. Але не будемо загадувати наперед».

Заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту Андрій Мороз зазначив: «Вид спорту не зовсім розвинений в області, поки культивується лише в містах обласного значення. Те, що цей чемпіонат відбувається у нас і 150 учасників приїхало, то можемо сказати, що він культивується в Україні.

Побачимо, які будуть результати, тоді зробимо висновки.

За підсумками чемпіонату України федерація пауерліфтингу України сформує склад на перший чемпіонат світу без спеціального спорядження. Він має відбутися у червні у місті Суздаль Російської Федерації.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Александр Показати IP 4 Квітня 2013 12:27
Если посмотреть групповое фото, на нем девушек существенно больше, чем парней. А как обстоит дело в секциях художественной гимнастики?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus