USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сили АТО розбили терористів на дві групи

4 Серпня 2014 08:15
Із початку антитерористичної операції на Донбасі територія, що контролюють бойовики на Сході України, скоротилася на три чверті. Головні тактичні бої тривають зараз поблизу обласних центрів – Донецька та Луганська. Їх намагаються оточити зусібіч. Але є і стратегічно важливі точки. Нашим військовим вдалося розділити дві так звані "республіки" і максимально скоротити постачання зброї в Донецьк. У Раді нацбезпеки кажуть, що зробити це змогли тільки за всенародної підтримки армії. Про це ідеться в сюжеті ТСН.

За тиждень ситуація на карті бойових дій майже не змінилася. Але це стосується тільки кількості звільнених населених пунктів. Їх справді менше, ніж минулого тижня. Але українська армія дістала тактичну перевагу.

Українські війська звільнили від терористів Савур-Могилу. Ця висота – стратегічна точка на кордонах Луганської, Донецької та Ростовської областей. Саме з неї терористи довгий час обстрілювали українських військових та населені пункти.

Вівторок, 29 липня

Росія розпочала масштабні навчання в Південному військовому окрузі поблизу кордону з Україною. Гелікоптери здійснили пуски бойових ракет. Міноборони РФ заявило, що в усіх військових округах відбудуться збори запасників.

Українська армія, тим часом, продовжила бої в напрямку лінії Первомайськ-Стаханов-Алчевськ. Удари йшли і з півночі, і з півдня, з боку Дебальцевого. Наші військові увійшли до Шахтарська та Тореза, але цілковитого контролю над цими містами у вівторок не встановили. Того ж дня український прапор з'явився над Авдіївкою.

Середа, 30 липня

У середу тривала зачистка терористів в Іловайську – великому залізничному вузлі на Донеччині. Служба безпеки України в той же день надала чергові докази обстрілів української території росіянами. На супутникових знімках – дислокація артилерії та установок "Град", випалена земля на місці пострілів. У СБУ кажуть, усі ці світлини стануть доказами військового злочину Росії проти України.

Четвер, 31 липня

У четвер українську армію відвели від кордону з боку пунктів пропуску "Довжанський", "Ізварине" та "Червонопартизанськ", щоб зберегти наших військових від обстрілів із боку Росії. Прикордонники та підрозділи, що дислокуються на кордоні, це заперечили. У РНБО військовим на кордоні відповіли, що допомогу надають, наскільки це можливо. І запевнили їх, що скоро все буде добре.

П'ятниця, 1 серпня

У п'ятницю українська армія остаточно звільнила Авдіївку.

Субота, 2 серпня

У суботу звільнили від терористів ще два населених пункти, розташованих безпосередньо біля Донецька. Це Красногорівка та Старомихайлівка. Кільце навколо столиці так званої ДНР звузилося.

Неділя, 3 серпня

У неділю Рада національної безпеки та оборони України резюмувала, що за час проведення АТО на Сході територія, що контролюється бойовиками, скоротилася на три чверті. Без зброї та боєприпасів, без амуніції, а головне – без підтримки українців, це неможливо було б зробити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
баба параска Показати IP 4 Серпня 2014 10:41
Краще б зовсім
перемога Показати IP 4 Серпня 2014 12:09
коментар було видалено
гість Показати IP 4 Серпня 2014 12:24
хто піде дивитися новини з сайту мейл.ру? теж мені "правдиве" джерело
Віктор Показати IP 6 Серпня 2014 22:04
Не спішіть радіти, щось воно туго усе йде, рано ще радіти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus